Sürücüsüz Otomobiller Beş Yıl İçinde Yollarda

ads ads ads ads
22/12/2014

ads
Sürücüsüz Otomobiller Beş Yıl İçinde Yollarda

Son dönemde sürücüsüz otomobil projesine ayrı bir önem gösteren Google, tüm bu ilgisine rağmen, bir otomobil üreticisine dönüşmeyi istemiyor. Şirket bu yöndeki çalışmalarında bir otomobil üreticisiyle işbirliğine giderek işin donanım kısmını ortağına devretmeyi amaçlıyor. Google’ın sürücüsüz otomobil projesini yürüten Chris Urmson, ilk sürücüsüz otomobillerin beş yıl içinde yollara çıkmasını hedeflediklerini belirtti. Google yeni sürücüsüz otomobil filosunun testlerine ise önümüzdeki yıl içinde başlayacak.

Google’ın otomobillerin donanım kısmının üretimini bir iş ortağına devretme isteğine ilişkin açıklamalarda bulunan Urmson, donanım üretiminin zorlu bir süreç olduğunu ve Google’ın enerjisini yazılıma kanalize etmekten yana olduğunu belirtti. Urmson, Google’ın otomobil üreticilerine araçlarını sürücüsüz hâle getirecek lazer radar teknolojisini uygun bir fiyat karşılığında sunabileceğinin altını çizdi. Urmson kurulacak ortaklığa dair iş modeli konusunda henüz ortada somut bir karar olmadığını da ifade etti.

Google’ın halihazırda test ettiği sürücüsüz otomobiller sadece 40 kilometre menzile sahip. Şu an için mahallede gezmekten ötesini sağlayamayacak olan araçların verimliliğinin ve menzilinin artırılması da Google’ın hedefleri arasında yer alıyor.

Teknoblog 

22/12/2014 16:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sürücüsüz Otomobil
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.