Survivor virüsünden kurtulmanın yöntemleri

ads ads ads ads
20/04/2014
Hürriyet

ads
Survivor virüsünden kurtulmanın yöntemleri

Twitter'da son günlerde ortaya çıkan bir virüs dalgası ortalığı kasıp kavuruyor. 'Survivor'da sevişme görüntülerini gördünüz mü' mesajlarını içeren tweet'ler gönderen kullanıcılar paylaştıkları link'lerle virüsü yayıyor. Peki siz de bu link'e tıkladıysanız ve virüsü bilgisayarınıza bulaştırdıysanız nasıl kurtulabilirsiniz? İşte Survivor virüsünden kurtulmanın yolu...

Öncelikle Başlat>Denetim Masası yolunu izleyerek Program Ekle Kaldır'a tıklayın.

Buradan ismi tuhaf gelen, daha önce görmediğiniz program varsa kaldırın. Ancak bilgisayarın önemli yazılımlarını da karışıklıkta kaldırmaya sakın kalkışmayın.

Chrome tarayıcısını kullanıyorsanız 'geçmişinizi' silerek de bu virüsten kurtulabilirsiniz. Bunun için ayarlara girip Geçmiş'e tıklamalısınız.

Ardından Tarama Verilerini Temizle bölümüne girin.

Bu pencere altında ise geçmişten bugüne (ister sadece bir saatlik, ister bir günlük veya bir haftalık) süreleri kapsayan geçmişi silebiliyorsunuz.

Internet Explorer kullananlar ise İnternet Seçenekleri'ne girmeli ve Sil butonuna basmalı.

Daha sonra da yeni gelen pencere altında kullanıcılar daha önce gezdiği web sayfalarını tamamen temizleyebiliyor.

Firefox için ise önce Başlat menüsüne gelin ve arama çubuğuna firefox.exe -safe-mode yazın.

Daha sonra da Firefox tarayıcısını sıfırla butonuna tıklayın. Böylece Firefox geçmişiniz de 'uçmuş' oldu.

Internet Explorer'ı fabrika ayarlarına döndürmek isteyenler ise İnternet Seçenekleri'nden Gelişmiş sekmesine tıklamalı ve sonrasında 'Sıfırla...' ibaresine basmalı...

Herhangi bir antivirüs yazılımıyla (ücretli veya tanınmış ücretsiz bir antivirüs yazılımı) kapsamlı bir virüs taraması yapın. Zararlı içerik bulunduğunda virüs tehlikesi de ortadan kalkacaktır.

Sistem Geri Yükleme özelliğini kullanın. Bu sayede Windows'ta yaptığınız değişiklikler istediğiniz 'x' gün öncesine geri döner. Önce Başlat menüsünden arama çubuğuna "sistem geri yükleme" yazın ve tıklayın.

Eğer Sistem Geri Yükleme özelliğini aktif olarak kullanıyorsanız belli günlerde sisteminizin geri yüklendiğini göreceksiniz. Burada istediğiniz günü seçerek bilgisayarınızı o günkü formuna döndürebilirsiniz.

Twitter'dan bulaşan bir virüs olduğu için Twitter'da da ayarlara bakmakta fayda var. Önce Twitter'dan ayarlara girin ve 'Apps' yani 'Uygulamalar' bölümüne tıklayın.

Daha sonra da burada adını sanını duymadığınız, ne işe yaradığını bilmediğiniz uygulamaya olan erişimi kaldırın. Ancak Windows'taki Program Ekle Kaldır özelliğinde olduğu gibi burada da gelişigüzel uygulamaları kaldırmamanızı tavsiye ediyoruz.

 

20/04/2014 14:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: survivor, virüs, turabi, sevişme sahneleri, haber teknoloji
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.