Suudi Arabistan'dan Yemen'e çıkarma

ads ads ads ads
03/05/2015

ads
Suudi Arabistan'dan Yemen'e çıkarma

 Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in güneyindeki Aden kenti kıyısına keşif amacıyla 30 asker ile çıkarma yaptığı bildirildi. Ancak Suudi Arabistan öncülüğündeki Koalisyon Güçleri sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, bir Arap televizyonuna yaptığı yaptığı açıklamada herhangi bir askeri çıkarma yapılmadığını söyledi.

AA'nın haberine göre askerler Aden'e bağlı Burayka ilçesindeki Haysa sahil bölgesine hücum botlarla çıktıktan sonra şehrin içlerine doğru ilerlediler.

Bu gelişme Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon birliklerinin hava saldırıları sonrası ilk kez bir kara birliğinin Yemen topraklarına çıkması açısından önem taşıyor.

AFP'nin bildirdiğine göre Aden'deki yönetim yanlıları başka bir birliğin daha yolda olduğunu ifade ediyor.

Öte yandan Suudi Arabistan öncülüğündeki Koalisyon Güçleri sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri iddiaları doğrulamadı.

Bir Arap televizyonuna canlı telefon bağlantısında yaptığı açıklamada Asiri, Yemen'in güneyindeki Aden kentine herhangi bir askeri çıkarma yapılmadığını söyledi.

HRW: SUUDİ ARABİSTAN MİSKET BOMBASI KULLANDI

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden (HRW) bugün yapılan bir açıklamada, Suudi Arabistan'ın Yemen'deki hava saldırıları sırasında, dünyadaki birçok ülkede yasak olan misket bombasını kullandığı ifade edildi.

HRW, ABD'nin tedarik ettiğini belirttiği bu bombaların Husi isyancılara yönelik olarak en az iki kere kullanıldığına dair kanıtlar olduğunu bildirdi.

Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine Suudi Arabistan öncülüğünde oluşturulan koalisyonun, 26 Mart'ta başlattığı "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun sona erdiği açıklanmıştı. Koalisyon güçlerinin sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, operasyonun ilk aşamasının tamamlandığını ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığını ifade etmişti. (hurriyet.com.tr)

03/05/2015 20:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: yemen, suudi arabistan
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.