Suyu ılık içmeniz için 10 neden

İnsan hayatının vazgeçilmez içeceği ılık içildiğinde vücuda oldukça faydalı etkilere sahip.

ads ads ads ads
23/10/2017

ads
Suyu ılık içmeniz için 10 neden

Su, hayatımızın vazgeçilmez içeceği. Sağlıklı bir beden için günde en az 8 bardak su tüketmek gerekiyor. Ancak suyu ılık içerek, faydalarını daha da çoğaltabilirsiniz. İşte suyu ılık içmeniz için 10 neden...

Sindirime Yardımcı Olur

Düzenli olarak ılık su içmeye başladığınızda sindirim sisteminiz iyileşmeye başlar. Ilık su, yediğiniz besinlerin parçalanmasına yardımcı olarak, sindirim sisteminin mükemmel çalışmasını sağlar.

Daha Sağlıklı Saçlar

Yumuşak ve parlak saçlara kavuşmak için ılık su için. Ilık su, saç köklerindeki sinir uçlarını aktif hale getirir. Uzamasına da yardımcı olur.

Vücudu Arındırır

Ilık su, mükemmel bir detoks içeceğidir. Vücut ısısını artırarak, terlemenize yol açar. Böylece vücudunuz toksinlerden arınır.

Regl Sancılarına İyi Gelir

Regl ağrılarından şikayetçi olan kadınlar, mutlaka ılık su tüketmelidir. Ilık su, regl sancılarına ve ağrılarına iyi gelir. Kaslarınızı gevşeterek, bu dönemi daha hafif atlatmanıza yardımcı olur.

Yaşlanmayı Önler

Ilık su, vücuttan toksinlerin atılmasını hızlandırdığı için yaşlanmayı yavaşlatır. Cilt hücrelerini tamir ederek, cildin esnekliğini arttırır bu da cildin daha parlak ve daha canlı görünmesiyle sonuçlanır.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Diyet yapan ve kilo vermek isteyen kişiler mutlaka ılık su içmelidir. Ilık su, vücut ısısını artırarak, metabolizmayı daha fazla çalıştırır. Böylece daha fazla kalori yakmış olursunuz. Ilık su, aynı zamanda vücuttaki yağların parçalanmasını sağlar.

Kan Dolaşımını Kolaylaştırır

Doku ve organlara besin ve oksijen ulaştırmak kan dolaşımı sayesinde mümkün olur. Ilık su kan dolaşımınızı kolaylaştırarak daha sağlıklı olmanızı sağlar.

Uyumanızı Kolaylaştırır

Uyurken zorluk çeken kişiler yatmadan önce bir bardak ılık su içtiklerinde daha kolay uykuya geçerler. Ilık su, vücudu rahatlatarak, sinirleri yatıştırır ve sakinleştirir.

Kabızlığı Önler

Ilık su tüketimi düzenli bir hale geldiğinde bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlık sorununa son verir.

Boğaz Ağrısına İyi Gelir

Nezle ve grip olan kişilerde çok sık görülen boğaz ağrısını tedavi etmenin en iyi yöntemi ılık su içmektir. İçilen su boğaz ağrısını yatıştırır ve tahrişin giderilmesine yardımcı olur.

23/10/2017 08:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ılık su içmenin faydaları, ılık su, suyun faydaları, ılık su içmek
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.