Tacirler yakalandı, mülteciler kayıp

ads ads ads ads
05/07/2015

ads
Tacirler yakalandı, mülteciler kayıp

Yeşilırmak’tan ülkeye kaçak giriş yapan 7 kişi tespit edildi. Mültecilerin 2’si asker tarafından yakalanırken, mültecilerin ülkeye girişinde yardımcı olduğu belirlenen 2 şahıs tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı

Yeşilırmak’ta ülkeye kaçak giriş yaptığı tespit edilen 7 mülteciden 2’si asker tarafından yakalandı. Polise teslim edilen mültecilerden yapılan soruşturmada gemi kaptanı olduğu belirlenen Hasan Elhabta ve Gürsel Çakır polis tarafından tutuklandı. Dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Elhabta ve Çakır hakkında 3 günlük tutukluk süresi temin edilirken, polis 1’i erkek 4’ü kadın 5 mülteciyi arıyor.

Hedefleri Güney Kıbrıs’a gitmek

Havadis’in elde ettiği bilgilere göre, Banditos isimli tekne ile Mersin’den hareket eden Suriyeli 7 mülteci, 26 Haziran 2015 tarihinde saat 15.00 sıralarında Yeşilırmak’ta onaylanmış bir liman olmayan bir yerden ülkeye kaçak giriş yaptı. 32 yaşındaki Khaled Juniad ile 22 yaşındaki Yasuf Omera isimli 2 mültecinin asker tarafından yakalanarak polise teslim edildiği öğrenilirken, polis konu ile ilgili başlattığı soruşturma neticesinde Banditos isimli gemi ile 7 mülteciyi taşıyıp ülkeye girişlerine yardım eden Hasan Elhabta ve Gürsel Çakır’ı tutukladı. Elde edilen bilgilere göre 7 mültecinin Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne geçmek amacı ile ülkeye geldiği öğrenildi. Polis yürüttüğü ileri soruşturmada mültecilerin taşındığı 7-8 metrelik tekneyi tespit ederek emare olarak alırken, tekne ile ülkeye kaçak giriş yapan 1’i erkek 4 kadın mülteci ise hala aranıyor. 5 mültecinin Güney’e geçiş yaptıkları düşünülüyor.

Polis soruşturmasını sürdürüyor

Mültecilerin kaçak olarak ülkeye giriş yapmalarına yardımcı olduğu belirlenen Hasan Elhabta ve Gürsel Çakır dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Lefke Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Hüseyin Sebaklı mahkemede verdiği gönüllü ifadede, zanlıların 26 Haziran 2015 tarihinde Yeşilırmak’ta meydana gelen muhaceret yasasına aykırı onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye giriş yapmak meselesi ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada Suriye uyruklu mültecilerin KKTC’ye girmelerine yardımcı olmak suçundan tutuklandığı açıkladı. Polis memuru Sebatlı, mültecileri KKTC’ye getiren Banditos isimli teknenin bulunarak emare alındığını kaydetti. Soruşturmanın henüz yeni başladığına işaret eden Sebatlı, alınacak ifadelerin olduğunu belirterek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Duriye Elkıran, huzurunda aktarılan ifade ve beyanları dikkate alarak polisin başlattığı soruşturmanın salimen yürütülebilmesi açısından zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Kaynak: Havadis - Nadire Bahadi 

05/07/2015 13:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mülteci
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.