Tahran'da yaşanan Porche kazasının ardından bir skandal çıktı

ads ads ads ads
02/05/2015

ads
Tahran'da yaşanan Porche kazasının ardından bir skandal çıktı

23 Nisan'da sabah karşı Tahran'da meydana gelen bir kaza, büyük bir skandalın su yüzüne çıkmasını sağladı. Halk tepkisini sosyal medyadan dile getirirken, İran'ın dini lideri Hamaney, zengin çocuklarını eleştirdi.

New York Times ve Weekly Worker'da yer alan haberlere göre; sarı renkli bir Porsche, Tahran'ın meşhur Şeriati Bulvarı'nda saatte 190 km hızla giderken sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarptı.

Olay yerine gelen ekipler, sürücü koltuğunda oturan kişinin 20 yaşındaki Parivaş Ekberzade olduğunu ve olay yerinde hayatını kaybettiğini açıkladı. Kazanın skandala dönüşmesine neden olan ise araçta bulunan ve daha sonra lüks otomobilin sahibi olduğu anlaşılan diğer kişiydi.

Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden gencin İran İslam Devrimi’nin lideri Humeyni’nin eski yardımcılarından Ayetullah Rabbani Şirazi'nin torunu olan 21 yaşındaki Muhammed Hüseyin Rabbani-Şirazi olduğu ortaya çıktı. Şirazi'nin, Ekberzade ile değil başka bir kadınla evlilik hazırlığı içinde olduğu bilgisi de medyada yer aldı.  

ORTA SINIF ÖFKESİ...

New York Times haberi "İran'daki ölümcül Porsche kazası, orta sınıfın öfkesini elitlere yöneltti" başlığıyla duyurdu. İran'da son 15 günde süper zenginlerin karıştığı üç kaza yaşandı. İran medyasında geniş yer bulan bu kazaların kahramanları da elit ailelere mensup ya da onların dostlarıydı.

20 yaşındaki Parivaş Ekberzade'nin Facebook hesabında, Türkiye'ye tatile geldiği dönemde çekilen fotoğrafları da yer alıyor.

Yıllardır nükleer programı nedeniyle ağır ekonomik yaptırımlar altında olan İran'da, halkın büyük bir kısmı zorluk içindeyken, yönetici elitlerin lüks içinde yaşaması ülkedeki 'sosyal adalet' tartışmalarının bir kez daha patlak vermesine neden oldu. Halkın öfkesi sosyal medyaya taştı.

İnsanları asıl kızdıran, Ekberzade’nin evlenmek üzere olan bir adamla gece yarası aynı arabanın içinde olması değildi. İslam hukukunun geçerli olduğu ülkede akraba olmayan kadın ve erkeklerin bir araya gelmesi yasak olsa da, insanların tepkisini çeken en önemli konu bu ölümcül kazada vücut bulan çifte standarttı.

HAMANEY: PSİKOLOJİK GÜVENSİZLİK

Öte yandan bu kazalardan sonra İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, polis şeflerine hitaben yaptığı konuşmada, zengin çocuklarının İran sokaklarında aşırı hızlı otomobil kullanmalarını eleştirdi. Hamaney, "Parayla zehirlenmiş zengin gençler, lüks otomobiller kullanıyor, sokaklarda hava atıyorlar ve sokakları güvensiz hale getiriyorlar" dedi. Hameney bu durumu "psikolojik güvensizliğin bir örneği" olarak nitelendirdi.

02/05/2015 12:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tahran, porsche, Hamaney, Parivaş Ekberzade, Muhammed Hüseyin Rabbani-Şirazi
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.