Tam 10 yıl bu soruna çözüm aradı ve sperme alerjisi olduğunu öğrendi

ads ads ads ads
21/05/2015

ads
Tam 10 yıl bu soruna çözüm aradı ve sperme alerjisi olduğunu öğrendi

50 yaşındaki Marie Cuthbertson yıllarca şiddetli vajinal ağrılarının nedenini araştırdı, sonunda ise eşinin spermerlerine alerjisi olduğunu öğrendi. Uzmanlar ise sperm alerjisinin 100 kadından 12'sinde görüldüğünü ancak bunun her partnerde ortaya çıkmadığını belirtiyor. Nadir görülen bir durum olduğu için de çoğunlukla başka hastalıklardan şüpheleniliyor ve teşhis edilemiyor.

Marie Cuthbertson 30'lu yaşlarındayken, yaşadığı her ilişkiden sonra ağrılar çekmeye başladı. Doktora giden Cuthbertson, bunun cinsel yolla bulaşan bir hastalık olduğunu öğrendi ve partnerinin başka birisinden kapmış olabileceğini belirtti. Yıllarca sorunlu bir cinsel hayatı olan bir çocuk annesi kadına 10 yılın sonunda bir doktor sperm alerjisi olabileceğini söyledi. Cuthbertson, "Doktorlar bende bir çeşit enfeksiyon olduğunu söylüyordu ancak ben ısrarla ve utanarak sekse alerjim olduğundan şüphelendiğimi söyledim. Sonunda harika bir doktorlar karşılaştım ve alerjimin sperme karşı olduğunu öğrendim." dedi.

Doktoru ise bunun için en basit çözümün prezervatif olduğunu ve böylece alerjiden korunabileceklerini belirtti. Bu sayede sorunundan kurtulan kadın hikayesini İngiliz internet sitesi Daily Mail'e anlattı.

Sperm alerjisinin belirtileri nelerdir?

Vajinada şiddetli yanma, kaşıntı, şişme, kızarıklık gibi bir etki gösterir. Bunlar lokal reaksiyon yani sadece vajinada lokalize kalmış reaksiyonlardır. Bir de bu alerjilerin bazı kişilerde şiddetlisi olur yani tüm vücudu etkileyen hayatı etkileyen şekle dönüşebilir. Ciltte döküntü, şişme, nefes alamama, bayılma tansiyon düşme gibi ciddi reaksiyonlar oluşabilir.

 

21/05/2015 14:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: alerji, sperm
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.