Tam Dinlenmelik Diyeceğiniz 7 Avrupa Şehri

ads ads ads ads
23/04/2016

ads
Tam Dinlenmelik Diyeceğiniz 7 Avrupa Şehri

 Özellikle büyük şehirlerde yaşayanların özlemini çektiği yerler vardır. Bu yerler öyle sakin ve öyle huzur doludur ki, insanın tası tarağı toplayıp yerleşesi gelir. 



Bitmeyen işler, oradan oraya koşuşturmalar, plazanın içerisinde tıkılıp kalmalar ve bunların etrafında akıp giden hayatlarımız. Tüm bu hengamenin ve koşuşturmacanın içerisinde çıkacağı bir haftalık tatilin bile huzur dolu olmasını bekler insan. 



Bizler de işte tam bu noktada elimizi taşın altına koyduk ve sizler için Avrupa'nın dinlenmek için en güzel 6 rotasını çıkardık.

1 - Reszel / Polonya

Polanya ReszelÜlkenin kuzeydoğusunda yer alan Reszel, Mragowo Göller Bölgesi'nde ve Sajna Nehri'nin vadisinde kurulmuş bir Orta Çağ kentidir. Burada sizi yoracak olan en büyük aktivite tarihi yapıları gezmek olacak. Reszel'de birçok tarihi yapı bulunuyor. Tarihi yapılarından olan gotik binalar ve tuğla savunma duvarlarının dışında nehirler, kanallar ve 2 bine yakın göl ve tabi bu sularda yaşayan sayısız canlı popülasyonu ile sakin ve tam kafa dinlemelik bir yer burası.

2 - Falköping / İsveç

Falköping İsveçBu sefer sizi İsveç'in güneyinde bulunan bir yere götürüyoruz; Falköping. Falköping, Göteborg'a yaklaşık 120 kilometre mesafede yer alan sakin ve huzurlu bir şehir. Falköping'in bilinen tarihi çok eskilere dayanır. Öyle eski ki Falköping'in, Mösseberg ve Alleberg dağları arasında kalıp buzul çağından bu yana bir yerleşime sahip olduğu saptanmıştır. Yürüyüş ve biraz gezinti içinse Falköping'le Varnem arasındaki tarihi bölge oldukça ideal bir seçim. Çünkü yol; doğal koruma alanlarından, Orta Çağ kiliselerinden ve bir kuş cenneti olan Hornborgasjön Gölü'nden geçiyor.

3 - Rothenburg Ob Der Tauber / Almanya

Rothenburg ob der Tauber AlmanyaRothenburg Ob Der Tauber, Almanya'nın ünü büyük kendisi küçük olan bir kenti. Dünya üzerinde neredeyse Orta Çağ dönemini en iyi yansıtan şehir. Hatta o kadar ki bu kentte gezerken; 'Zaman burada durdu mu yoksa.' diye sormadan edemezsiniz. Eski evleri, sessiz mekanları ve sokak köşeleri, kuleleri, fıskiyeleri, kapıları, depoları ve şarap evleri ile bu eski ama şirin kent tam dinlenmelik.

4 - Dürnstein /Avusturya

Dürnstein AvusturyaHarika lezzete sahip şarapları ile ünlü bu şehirde huzuru iliklerinize kadar hissedersiniz. Yine Orta Çağ'dan kalan kalesi ve tarihi binaları, sakin sokakları, insan canlısı halkı, huzurlu ortamı ayak bastığınız anda sizi kendine aşık eder.

5 - Vestmannaeyjar / İzlanda

Vestmannaeyjarİzlanda'nın güney kıyıları yakınında, Atlas Okyanusu'nda bulunan Vestmannaeyjar, Vestmann Adaları olarak bilinen takımadalar. Bu takım adalar arasında sadece en büyük olan Heimaey'de yerleşim vardır. Aktif bir volkan dağının eteklerinde kurulmuş olan bu kasaba; yeşili, mavisi, tertemiz havası, huzur veren denizi ve harika manzaraları ile oldukça havalı.

6 - Nijmegen / Hollanda

Nijmegen Hollanda2005 yılında 2000. yaşını kutlayan Nijmegen, tarihte bir Roma askeri lejyon kampı olarak MÖ 1. yüzyılda kurulmuş olup Hollanda'nın en eski şehri olma özelliğini taşımaktadır. Her ne kadar Holanda'nın en eski şehri olsa da Amsterdam kadar hareketli sokakları ve uyumak nedir bilmeyen geceleri yok. Yaz aylarında daha hareketli olan şehir yine de oldukça sakin ve huzurlu bir ortama sahip. Ayrıca görselde de görülen meydan Nijmegen şehir merkezi. Burayı bu kadar önemli kılan özelliklerden biri de meydanda bulunan De Waagh (tarihi bina) yanından iç kısma doğru 50 metre kadar ileride bulunan In de Blaauwe Hand. Bu eski balıkçı kafesi 1542 yılından beri misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Bu meydana kadar gelmişken de bir bira içmeden buradan ayrılmayın deriz.

7 - Bonus: Vize / Kırklareli

Vize Kırklareli

Trakya'nın ıhlamur kokulu, 'Sakin şehir' unvanına sahip ilçesi, Vize. Türkiye'de; SeferihisarPerşembe, Yalvaç, TaraklıGökçeadaAkyaka - Gökova, Yenipazar, HalfetiŞavşat ve Vize "Sakin şehir" unvanı almaya hak kazanmış yerlerimiz. Vize'nin bir yanı Kıyıköy'den Karadeniz'e, bir yanı ise yeşil mi yeşil Istranca Dağları'na dayanıyor. Trak Krallığı'ndan Osmanlı'ya pek çok tarihi esere de ev sahipliği yapan Vize, uluslararası sakin şehir unvanıyla da yurdumuzun huzur sığınaklarından sadece biri.

23/04/2016 15:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Avrupa, gezi rehberi, seyahat
MANŞETLER

HK TATİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.