Tam salataya doğrayacaktı şok oldu!

ads ads ads ads
23/06/2016

ads
Tam salataya doğrayacaktı şok oldu!

Samsun’da yaşayan 72 yaşındaki işadamı İhsan Akdemir, manavdan aldığı domatesi kestiğinde karşılaştığı manzara karşında şaşkına döndü.

Samsun’un İlkadım İlçesi’nde yaşayan 72 yaşındaki işadamı İhsan Akdemir, manavdan kilosunu 2 liraya aldığı domatesi kestiğinde karşılaştığı manzara karşında şaşkına döndü. Akşam salata yapmak için domatesleri yıkadıktan sonra kestiğini ancak bir domatesin içinden filizlenme gördüğü söyleyen İhsan Akdemir, "Domatesi mahallemizde bulunan manavdan aldım. Akşam yemeği için salata yapacaktım. Ortadan ikiye kestiğimde ortaya çıkan tabloyu görünce şaşırdım. Domates adeta kendi içinde fide vermiş. Sebzelerin hangisi hormonlu, hangisi hormonsuz bilmek mümkün değil. Kime güvenip nasıl sebze alacağız bilmiyoruz" dedi.

PROF. DR. BALKAYA: KORKACAK BİRŞEY YOK

Durumun domateslerde ’Çimlenme’ adı verilen fizyolojik bir durum olduğunu ve korkulacak bir şey olmadığını söyleyen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Ahmet Balkaya, "Bu hiç yaşanmayan bir durum değildir. Fizyolojik bir olaydır. Korkulacak bir şey yoktur. Nemli, yağışlı ve stresli bir ortamda yetişen domates bazen bu şekil çimlenme gösterebiliyor. Biz buna erken doğum da diyebiliyoruz" diye konuştu. 

23/06/2016 09:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: domates
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.