Tarhan yeni parti kuruyor

ads ads ads ads
14/11/2014

ads
Tarhan yeni parti kuruyor

Bir süre önce CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan'ın yeni kurulacak ve adı 'Anadolu Partisi' veya 'Cumhuriyetçi Birlik Partisi' olacak 'pusula' amblemli partiye katılacağı bildiriliyor.

Yeni bir parti oluşumu içinde yer alacağı bildirilen Emine Ülker Tarhan'ın yeni adresi 'Anadolu Partisi' ya da 'Cumhuriyetçi Birlik Partisi' olacak... Tarhan'ın parti kuruluş dilekçesini bugün vereceği açıklandı.

Logosunun 'pusula' olacağı belirtilen partinin kuruluş çalışmalarına ilişkin Gerçek Gündem sitesinde yer alan habere göre, Kadıköy Aden Otel'de yapılan toplantıda yeni parti kurma konusu konuşuldu. Ancak toplantıda partinin adı konusunda kesin bir mutabakata varılmadı. Emine Ülker Tarhan ve Türker Ertürk ise toplantıda yer almadı. Yeni partiyle ilgili kararın önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in de yeni partide yer alacağı iddia edildi.

ERTÜRK CHP İL BAŞKANLIĞI İÇİN YARIŞMIŞTI

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk 20 Mayıs 2012 tarihinde CHP Trabzon İl Başkanlığı 34’üncü Olağan Kongresi'nde CHP Trabzon İl Başkanlığı'na aday olmuş, seçimi rakibi Yavuz Karan'a 11 oyla kaybetmişti.

Tarhan'ın danışmanı tarafından yapılan açıklamada, " Ankara Milletvekili Sayın Emine Ülker Tarhan 14 Kasım 2014 Cuma günü saat: 13.30 'da yeni bir Siyasi Parti kuruluşu ile ilgili başvuruyu yapmak üzere İçişleri Bakanlığı'nda olacaktır" denildi. 

14/11/2014 11:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Emine Ülker Tarhan, yeni parti, haber türkiye
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.