Tarımda yeniden yapılanmaya gidiliyor

ads ads ads ads
18/05/2016

ads
Tarımda yeniden yapılanmaya gidiliyor

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Hüseyin Çavuş Kelle başkanlığındaki Çiftçiler Birliği heyetini kabul etti. Kelle ziyarette Denktaş’a çiftçilerin devletten alacaklarını hatırlatırken, 20 milyon TL destek, 8 milyon TL de mazot parası alacakları bulunduğunu aktardı.

“Hükümet nezdinde gözden çıkarıldığımızı düşünüyorum” diyen Kelle, inşallah yeni Hükümet ile çiftçinin sıkıntılarını değil, nasıl daha iyi üretim yapılır konusunu konuşacaklarını söyledi. Çok miktarda tarım arazisinin sanayi sektörüne kaptırıldığını da savunan Kelle, bu konuda da hükümetten hassasiyet istedi.

Hüseyin Çavuş Kelle, Başbakan Yardımcısı Denktaş’a Toprak Ürünleri Kurumu’yla yaşadıkları sıkıntıları ve kuraklık konusundaki beklentilerini de aktardı.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da önümüzdeki dönemin en önemli adımlarından birinin tarımda yeniden yapılanma olacağını söyledi. Konunun uzmanlarıyla yeni bir tarım politikası üzerinde çalıştıklarını belirten Denktaş, yeni yapıyla tarımdaki tüm sıkıntıları aşmayı hedeflediklerini vurguladı.

Çiftçi ödemelerine de değinen Denktaş, bu konuda çalışmaların sürdürüldüğünü, Temmuz ayından sonra Maliye’nin elinin daha açık olacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Denktaş, Toprak Ürünleri Kurumu’nun durumuyla ilgili olarak da çiftçinin görüşlerini dinleyerek çözüm arayacaklarını bildirdi.

18/05/2016 17:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tarım, hüseyin çavuş kelle, denktaş
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.