Tartışmalı Atama Yapıldı!

ads ads ads ads
26/08/2014

ads
Tartışmalı Atama Yapıldı!

Emekliliğine üç ay kalan Tapu Dairesi Müdürü Hüdaverdi İyikal görevinden alındı. İçişleri Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürlüğü’ne Mehmet Esenel atandı.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü Hüdaverdi İyikal’ın bugünden itibaren bu görevinden alınarak, göreve Mehmet Esenel’in atandığı kaydedildi.

Geçtiğimiz hafta Havadis Gazetesi'ne açıklama yapan Hüdaverdi İyikal, gerekçe gösterilmeden Pazartesi günü görevden alınacağını belirtti. İyikal çok tartışılacak iddialarda bulunmuştu.

İŞTE İYİKAL'IN AÇIKLAMALARI

“Edindiğim bilgiye göre, benim yerime, Başbakan’a yakınlığı olan biri getirilecek. Hatta yakın akrabası olduğunu biliyoruz. İskan Dairesi Müdürü emekliye çıktı. Harita Dairesi Müdürü iki yıldır atanmadı. Boş mevki varken beni görevden almayı tercih ettiler. 10 yıldır Tapu Dairesi Müdürlüğü yapıyorum. Hiç bir hükümetle sorunum olmadı. Sadece Ferdi Sabit Soyer’in başbakanlığı döneminde küçük bir sıkıntı olmuştu. Görevden yine alınmam istenmişti ama olmamıştı. Daire olarak, 61 köyün haritalarının yenilenmesi için ihaleye çıkıldı, heyet kuruldu, ihale sonuçlandı. Türkiye’den haritalar perşembe günü alınacak. Hemen ardından yeni bir ihaleye çıkılarak, Karpaz haritalarının yenilenmesi ve yeni kütüklerin basılmasıyla ilgili çalışma başlatıldı. Türkiye’deki yetkili birimler ay sonu adaya gelecek ve ben olmayacağım. Bu kadar önemli projeleri başlattık. Her şey benim bilgim dahilindedir ama ben bu süreçte yokum.”

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMA YAPMIŞTI:

ULUÇAY: ZATEN EMEKLİ OLACAKTI

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Teberrüken Ulçay ise o günlerde yaptığı açıklamada “ Hüdaverdi bey zaten 3 – 4 ay gibi bir süre sonra emekiliğe ayrılacak ve yerine biri atanacaktı. Cuma günü yeni bir proje başlayacak. Bu projeye yeni atanacak kişinin başlaması uygun olur” demişti.

BAŞBAKAN'DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI: ESKİSİNDEN DAHA İYİ OLACAK

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise yaptığı açıklamada, yapılacak olan atamanın eskisinden daha iyi olacağını söylemişti...

Kaynak: HABERKIBRIS

26/08/2014 15:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hüdaverdi İyikal, mehmet esendel
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.