"Taş Yapı nerede?"

ads ads ads ads
27/11/2015

ads
"Taş Yapı nerede?"

Türkiye’de ve yurt dışında önemli ihalelere teklif veren Terminal Yap soruyor:KKTC'de Ercan Devlet Havaalanı ihalesine Taş Yapı ile birlikte ortak olarak giren ancak dışlandığı iddiası ile hukuk mücadelesi başlatan Terminal Yapı, Türkiye'de üç büyük ihaleye katılarak önemli bir girişime daha imza attı.

Gökçeada Havaalanı ve Kars Havaalanı pist yapım ihalelerine tek başına katılan Terminal Yapı, Ankara Esenboğa Havaalanı Pist yapım ihalesi için hazırlıklarını tamamladı. Terminal Yapı Türkiye dışında iki yabancı ülkede de pist yapım ihalesine katılmak üzere tekliflerini hazırladı.

"KKTC'de de işimizi yapmak istiyoruz"

Türkiye'de ve yurt dışında önemli ihalelerin aranan firması haline gelen Terminal Yapı, KKTC'deki Ercan ihalesinden dışlanmalarının kamuoyu tarafından iyi değerlendirilmesini istedi.

Ercan ihalesine katılma sebeplerinin "havaalanı yapma yetkisi" belgesinin kendilerinde olması olduğunu belirten Terminal Yapı yetkilileri, "Yönetim Kurulu oyunları ile, önce yeterlilik belgemizin üzerine oturuldu, ardından da T&T isimli şirketten dışlandık" dedi.KKTC'ye yakışan bir havaalanı yapımı için hazır olduklarını söyleyen şirket yetkilileri, "İsmimiz kullanılıyor ama biz yokuz. Yönetim Kurulu mahareti ile çoğunluğu sağladılar ve bizi dışladılar. Kıbrıs Türk'ü bu oyunun farkında olsun. Yasal hakkımızı sonuna kadar arayacağız" ifadesini kullandı.

"T&T ya da Taş Yapı neden katılmıyor?

Türkiye'de yer aldıkları büyük İhalelere vurgu yapan Terminal Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cenk Coşkun, "Madem ki havaalanı yapabiliyor, Türkiye'deki ihalelere Taş Yapı neden teklif veremiyor?" diye sordu. Coşkun, sadece buna verilecek cevabın bile KKTC'deki havaalanı oyununu ortaya çıkaracağını söyledi.



Coşkun sözlerini şöyle noktaladı:



"KKTC'de maalesef siyasiler bizim muhatabımızın T&T deyip konuyu soğutuyor. Biz uyarıyoruz ve bir şey söylüyoruz ama her nedense dikkate alınmıyor: Havaalanı yapmak ve işletmek bizim işimiz. Türkiye'de de her ihalede biz varız. Taş Yapı yok, T&T de yok. Ercan konusunda uyarıyoruz. Ercan'da bize yapılan haksızlığı kimse görmek istemiyor. Havaalanı yapmak bizim işimiz ama biz ismen olduğumuz T&T'den dışlandık. Siyaset sustu. Ancak yargıda mücadelemiz sürecek. Kimsenin ismimizi ve yetkimizi kullanmasına iznimiz yok. Ercan'da da dışlandığımızı, oyunlarla ihale dışına iyiliğimizi mahkemelerde kanıtlayacağız. Bizi üzen, Türkiye'de ve dünyada itibar sahibi ismimizin kullanılması. Bu oyunun parçası olmayacağız."

27/11/2015 10:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: taş yapı, terminal yapı, Ercan havaalanı, Cenk Coşkun
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.