Tatar: Akıllı Sayaç ihalesi iptal edilmeli

ads ads ads ads
18/07/2014

ads
Tatar: Akıllı Sayaç ihalesi iptal edilmeli

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili ve UBP Mali İşler Komitesi Başkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-Tek) akıllı sayaç alım ihalesinin iptal edilmesinin Kıbrıs Türk halkının yararına olacağını savundu.

UBP Milletvekili Ersin Tatar partisinin basın bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, “siyaset ve bürokrasinin halkın ve ülkenin yararları için çalışması; bir yerde bir hata veya sıkıntı söz konusu ise ısrardan vazgeçilerek hatadan dönülebilmesi gerektiğini” kaydetti.

Akıllı sayaçların, teknolojik alanda meydana gelen hızlı gelişim nedeniyle artan bir ivmeyle düştüğünü ifade eden Tatar, “ Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun mali yapısı ve borç durumu göz önünde tutulduğu zaman (420 milyon TL borç) 20 milyon Euro (yaklaşık 60 milyon TL) akıllı sayaç alımı için hemen bir taahhüt altına girilmesi son derece yanlıştır” iddiasında bulundu.

İhalenin, Kamu Finansmanı ve Borç Yönetimi Yasası’nın 7’nci maddesi gereği Borç Komitesi’nden onay alınmamasından dolayı da yasaya aykırı olarak gerçekleştirildiğini iddia eden Tatar, suç işlenmekte olduğunu ve mutlaka yaptırım gerektiğini kaydetti.

İhale sürecinde düşük teklif veren bazı firmaların bazı eksikler ileri sürülerek tekliflerinin kabul edilmemesi nedeniyle kamuoyunun güveninin kazanılamadığını ileri süren Tatar, kaçak ve kayıpların önlenmesi için bir defada 140 bin akıllı sayaç alınmasının doğru bir karar olup olmadığını sordu.

Tatar, uzmanlara göre, kaçak ve kayıpların nedeninin, belediyeler gibi belirli kuruluşların borçlarını ödememesinden kaynaklandığını belirterek, bunun da sorunun çözümünün başka yerde aranması gerektiğini gösterdiğini ifade etti.

Tatar, 140 bin sayaç alımı yerine, Kıb-Tek’in mali yapısı dikkate alınarak ihtiyaç oranında ihaleye çıkılmasının gerçekçi bir adım olacağını kaydetti.

Tatar, “Bir kez daha ilgili herkesi üzerine düşeni yaparak bu ihalenin iptali kararını almaya davet ediyorum. Aksi takdirde vebali büyük olacak; hem Kıb-Tek hem de ülke bundan önemli zarar görecektir. Ayrıca bu yanlışı yapanlar gün gele hesap vermek zorunda kalacaklardır” ifadelerini kullandı. 

18/07/2014 15:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Akıllı Sayaç ihalesi
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.