Tatilde bavulunuza mutlaka almanız gereken 10 eşya

ads ads ads ads
14/07/2015

ads
Tatilde bavulunuza mutlaka almanız gereken 10 eşya

Biletler alındı, otel ya da kalacağınız yer seçildi. Bütün yıl beklediğiniz tatiliniz başlıyor. Tatil bavulunuza koyacağınız eşyaları hazırladınız. Ancak asla unutmamanız gereken eşyaları koydunuz mu ? Online seyahat asistanı bavul.com, yanınıza almayı unutmamanız gereken 10 eşyayı şöyle sıraladı;

1. Boyun yastığı

Yolculuk gece ve uzun sürecek. Kitap okudunuz olmadı, film seyrettiniz olmadı, telefonunuzdaki o çok sevdiğiniz oyun bile zamanı hızlandırmadı. O halde biraz uyku size iyi gelebilir. Bunun için de kendinizi yatağınızda hissedebileceğiniz bir ortam gerekiyor. İşte boyun yastığı bu noktada bebekler gibi uyumanız için elinden geleni yapıyor. Küçük ama işlevsel bu tatil eşyası için valinizde yer açmayı unutmayın. Klimalar sizi rahatsız ediyorsa mini bir şal ya da uzun kollu bir hırkayı da bavulunuza sıkıştırmalısınız.

2. Telefon şarjı

Bavulunuza koymayı unutmamanız gereken en önemli şey kesinlikle telefon şarjınız. Şarjınızı unuttuğunuz zamanlardaki kabusu yaşamak istemezsiniz değil mi ? Zaten bir telefon şarjı ne kadar yer kaplayabilir ki?

3. Güneş-okuma gözlüğü-lens malzemeleri

Güneş gözlüğünüz olmadan plajda yürümeyi hayal edebiliyor musunuz ? Okuma gözlüğünüz olmadan da hayat size bulanık geliyorsa hemen eşyalarınız arasına alın. Tabii lens kullanıyorsanız lens sülosyonlarını hatırlatmamız da gerekiyor.

4. İlaçlar

Kronik bir hastalığınız, tansiyon veya şeker probleminiz varsa ilacınızı her daim yanınızda taşımalısınız. Çünkü hem gittiğiniz ülkede aynı ilacı bulamayabilirsiniz hem de bulsanız bile reçetesiz alamayabilirsiniz. Bunların dışında seyahat sırasında yaşayacağınız rahatsızlık için ağrı kesiciler de bavulunuzun bir köşesinde dursun.

5. Rahat ayakkabılar

Tatil demek yeni keşifler demek. Yeni keşifler demek bolca yürümek demek. Eğer bir de bu tatil yurt dışı tatiliyse şıklıktan önce rahatlığınızı düşünmelisiniz. Spor ya da size bolca konfor sağlayacak herhangi bir ayakkabı bavulunuzun vazgeçilmez parçaları arasında yerini mutlaka almalı. Spor ayakkabı aldıysanız çorap koymayı unutmayın.

6. Yağmurluk

Gittiğiniz tatil yurt dışındaysa ne olursa olsun ani iklim değişiklileri için bavulunuzda kolay katlanan bir yağmurluk bulundurmanızda fayda var.

7. Şehir rehberi-harita

Tatilinizi kendini planladınız ve eşyalarınızı hızlıca toparlayıp uçağa atladınız. Peki gittiğiniz şehri ve kültürü tanımaya nereden başlayacağınızı biliyor musunuz? O kadar masraf yapıp gittiğiniz şehrin o çok güzel tarihi binalarını, unutulmaz lezzetlerini keşfetmeden dönmek istemiyorsanız kendi dilinizde yazılmış bir şehir rehberi almayı sakın unutmayın.

8. Sözlük

“Bu alfabe de nesi? Ben Japonca bilmem ki! Bu metronun tabelalarında ne yazıyor?” gibi cümleler kurmak istemiyorsanız en azından belirli kelimeleri anlamak için gittiğiniz ülkenin diline ait bir sözlük almayı ihmal etmeyin.

9. Priz çeviricileri

Saç kurutma makinesi, telefon şarjı ya da bilgisayarınızı kullanmak için gittiğiniz ülkenin prizleri uygun olmayabilir. Teknoloji marketlerinden kolayca edinebileceğiniz priz çeviriciler hayat kurtarabilir.

10-Yedek çanta

Bavulunuza katlanan yedek çanta ya da bez torbalardan da atmayı unutmayın. Dönüşte alacağınız hediyeleri uçakta kabine koymanızda çok işinize yarayacak.

 

14/07/2015 14:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK TATİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.