Tatilde Nereye Gideceğini Düşünenler İçin

ads ads ads ads
20/07/2013
HK

ads
Tatilde Nereye Gideceğini Düşünenler İçin

Yaz sıcaklarının kendini iyiden iyiye hissettirdiği bugünlerde hâlâ tatilde nereye gideceğini bulamamış olanların için derlendi. Gazeteci, gezi yazarı ve seyyahlara en sevdikleri yaz oteli soruldu.
İşte seçimleri...
Callidus Otel Assos - ‘Butik Oteller’ kitabının yazarı Mutlu Tönbekici

Otel 20 dönüm araziye kurulu. 200 metre sahil şeridine sahip. Denize sıfır konumuyla öne çıkıyor. ‘Zeytin’, ‘Ege’ ve ‘Begonvil’ olmak üzere 3 farklı taş yapıdan oluşan otelde 30 oda var. Bahçede yüzyıllık zeytin ağaçları, anforalar, eski objeler, yarı antikalar, salıncaklar, hamaklar bulunuyor. Malzeme seçimi iyi yapılmış. Kazdağları Türkiye’nin oksijen deposu ve İstanbul’a ulaşımı arabayla çok kolay. Otele 10 yaşından küçük çocuklar alınmıyor.
D-Maris Hotel Marmaris - Gezi yazarı Azer Bortaçina

Yeni inşa edilmiş olan D-Hotel Maris, çam ormanları ve dağlarla çevrili sakin bir koyda yer alıyor. Açık ve kapalı yüzme havuzları ile spa merkezinin yanı sıra Datça yarımadasında mavi bayraklı 5 özel plajı var. Yemek servisi alakart ve açık büfe restoranlarda yapılıyor. Otel gün boyunca plajlarına ücretsiz ulaşım servisleri sağlıyor. Otelde bir de helikopter pisti bulunuyor. Dalaman Havalimanı’na 120 km uzaklıktaki otelde su sporları da yapılabiliyor
Dionysos Butik Otel Marmaris Kumlubük - Gurme gezgin Mehmet Yaşin

Otel Bozburun yarımadasının güneydoğu kıyısında, dağların tepesinde, Kumlubük koyunun manzarasına hakim bir konumda bulunuyor. 32 odası var. Tüm odalar kendi terasına sahip ve hepsi deniz manzaralı. Organik ürünler yetiştirilen bir bahçesi var. 2010 yılının Time Out En İyi Chef ödülünün sahibi Didem Şenol tarafından yönetilen mutfakta bu organik ürünler kullanılıyor. Plaj arabayla 5 dakika uzaklıkta. Spa hizmeti verilen otelde, tenis, golf ve dağ bisikleti gibi sporlar yapılabiliyor. İsteyenlere tekne turu düzenleniyor
Golden Key Bördübet - Figen Batur

Otel Gökova Körfezi’nin koylarından Bördübet’te dere ile denizin kesiştiği noktada. Marmaris’in merkezine uzaklığı 27 km. Mayıs-Ekim ayları arasında 42 odası ile hizmet veriyor. Golden Key’de yemekler çevre köylerden doğal olarak getirtiliyor. Restoranlarında Türk ve Dünya mutfağından seçenkeler var. Golden Key Bördübet’ten 150 m uzaklıkta bulunan plajına motorlu kayık veya kanoyla ulaşılabiliyor. Dağ bisikleti, kano, balık avı, stand up paddle surfing, sea kayak sunulan spor aktiviteleri arasında.
Martı Hemithea Marmaris Hisarönü - Geo Türkiye Yayın Yönetmeni Yeşim Nur Mantaş

Hisarönü Körfezinde 1996 yılından beri hizmet veren Martı Hemithea geçtiğimiz yıl yenilendi, toplam 32 odası ile hizmet veriyor. Kendine özel plajı, 2 yüzme havuzu ve güneşlenme terasları var. Martı Marina & Yacht Club ise yelken okulu, hamam ve Spa’nın dışında restoran, bar, patisserie, market ve butikleri ile misafirlere açık. Martı Hemithea’nın gün boyu hizmet veren restoranlarında dünya mutfağından seçenekler var. Patisserie ise günlük ev yapımı ev yapımı ekmekler, kruvasanlar, taze meyveli kekler, kurabiyeler ve börekler sunuyor
Shamana Bodrum - Onur Baştürk

Torba’da bulunan otelin 32 tane odası bulunuyor. Spa oteli olan Shamana’da alışılageldik plaj partileri yapılmıyor. Kafasını dinlemek isteyen misafirler isterlerse yoga dersleri alabiliyor. ‘Cafe de Oliva’ adlı bir restoranı, ‘Vodka-Caviar’ adında bir barı ve nargile kafesi var.
Teomida Burhaniye - Rehber, seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç

Otel Kuzey Ege’de, Edremit Körfezi’nin güneyinde, Kaz dağları ve Edremit Körfezi manzarasına hakim bir konumda bulunuyor. 10 odası var. Bir Akdeniz bahçesine dönüştürülmüş olan 1,5 hektarlık zeytinliğin ortasında yer alan otelin bahçesinde ısıtılmış bir yüzme havuzu var. Otelde serinleme havuzlu bir Türk Hamamı da misafirlerin kullanımına açık. Edremit Kocaseyit Havaalanı’na 15 dakika uzaklıkta olan otele ücretsiz transfer yapılıyor.

Datça Aşina Otel - Seyahat yazarı Reyan Tüvi

Yıl boyunca hizmet veren Villa Aşina, Dalaman Havaalanı’a 160 km mesafede. Her biri deniz manzaralı olan 17 odasında misafirlerini ağırlıyor. Özel havuzu ve jakuzisi kullanıma açık, plajı ise 15 metre uzaklıkta bulunuyor. Villa Aşina’da yemek olarak Ege mutfağından seçenekler sunuluyor. Ağırlıklı olarak deniz ürünleri ve Datça’nın çeşitli otlarından yapılan meze çeşitleri var. 5 çayı saatine çörekler sıcak ve taze olarak fırından çıkıyor.

Xanadu Island Hotel Bodrum - Tempo Travel Yayın Yönetmeni Ayşegül Savur

Akyarlar’da bir yarımada üzerine kurulu. 5 yıldızlı otelin 222 odası bulunuyor. Üç tane özel koyu var. Denizi özellikle beğeniliyor. Büyük bir otel ama özel koyları sayesinde butikleşiyor. Odaları ve servis kalitesi çok iyi. Konfor, huzur ve doğa yan yana olsun diyenler için ideal. Yüzme havuzu da olan otel tekerlekli sandalyedeki misafirlere de uygun.
YundAntik Konakları Cunda - Gezgin sunucu Fatih Türkmenoğlu

YundAntik Konakları Cunda’nın merkezinde, Edremit Havaalanına 42 km mesafede. Konakların denize uzaklığı ise 150 metre. Standart, Deluxe ve Taş olmak üzere toplam 16 odası ile yılın 12 ayı hizmet veriyor. Taş binada ya da bahçede her gün açık büfe kahvaltı ile akşam üstü beş çayı servis ediliyor. Kahvaltısı özellikle beğenilen otelde lavanta reçeli başta olmak üzere ev yapımı ürünler servis ediliyor.

20/07/2013 09:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tatil, yaz oteller, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TATİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.