Tayvan'da şiddetli deprem

ads ads ads ads
06/02/2016

ads
Tayvan'da şiddetli deprem

Tayvan'ın güneyi günün erken saatlerinde 6,4 büyüklüğündeki bir depremle sarsıldı. Deprem nedeniyle en az 5 kişi hayatını kaybetti, 377 kişi yaralandı. Enkaz altından kurtarılan 200'ü aşkın Tayvanlı arasında bebekler de bulunuyor. Arama-kurtarma ekipleri çalışmalara devam ederken, can kaybının artmasından endişe duyuluyor.

Yerel medya, bazı binaların hasar gördüğünü belirtti. Şehir yönetimi acil durum ekibini faaliyete geçirdi. Tainan kenti acil yardım çağrı merkezi, yerel saatle 03.57'de meydana gelen depremde en az 5 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Tayvan Cumhurbaşkanı Ma Ing-jeou, kurtarma çalışmalarını denetlemek üzere sabah Tainan kentine gitti.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi Araştırmaları Merkezi, depremin yerin 10 kilometre altında meydana geldiğini, bu yüzden sarsıntının çok güçlü hissedildiğini duyurdu. 40 saniye kadar süren deprem 300 kilometre uzaklıktaki başkent Taipei'de de hissedildi.

HASAR GÖREN BİNALARDAN BİRİ REZİDANS

Tayvan'ın yerel kanalı Formosa TV'den yapılan açıklamaya göre hasar göre; binalardan biri rezidans. 17 katlı binada 60 daire olduğu ve 100'lerce kişinin yaşadığı tahmin ediliyor. İtfaiye yetkilileri, 2 kişinin hayatını kaybettiği binadan 123 kişinin kurtarıldığını belirtti.

Aynı apartman içinde 10 günlük bir bebek ile 50 yaşında bir adamın cansız bedenlerine ulaşıldı. Ölenler arasında 30 yaşlarında bir adam ve 55 yaşında bir kadın olduğu öğrenildi. Arama-kurtarma ekibi, Channel News Asia'a yaptığı açıklamada, bir kişinin su tankının altında kalarak can verdiğini söyledi.

Tayvan iki tektonik levhanın buluştuğu hattın yakınlarında bulunuyor. Bu nedenle Tayvan, sık sık benzer sarsıntılara sahne oluyor. En son 1999 yılında meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde 2 bin 300 kişi yaşamını yitirmişti.



06/02/2016 09:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: DEPREM, Tayvan, yıkım
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.