TC Eski İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri'nde ByLock çıktı

ads ads ads ads
24/02/2017

ads
TC Eski İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri'nde ByLock çıktı

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından tutuklanan eski İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Mehmet Ergenoğlu hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ergenoğlu'nun telefonunda “ByLock” uygulaması bulundu.

17-25 Aralık sürecinde İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüten Mehmet Ergenoğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianame, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kuruluşu, amacı, yapılanması gibi bilgilere yer verilen iddianamede Ergenoğlu'nun, darbe girişiminin ardından 17 Temmuz'da kamu görevinden uzaklaştırıldığı ve tutuklandığı kaydedildi.

İddianamede, Ergenoğlu'nun, FETÖ/PDY'ye müzahir kişilerin haberleşmede kullandıkları ByLock uygulamasını kullandığı öne sürülerek, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılması istendi.

Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu'nda "silahlı terör örgütü üyeliği" suçu için 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis öngörülüyor.

Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığından 2013 yılında İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliğine atanan Ergenoğlu, 1988'de Kayseri Valiliğinde kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Akıncılar, Dargeçit, Arguvan, İpsala, Alaplı kaymakamlıklarının ardından, 2003'te mülkiye müfettişi olarak atanan Ergenoğlu, 2007'de teftişle ilgili iş ve işlemlerden sorumlu Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı oldu. 

24/02/2017 17:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İçişleri Bakanlığı, ByLock, Fetö, Türkiye
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

YKS'ye başvuru sayısı yarım milyon düştü! Eğitim uzmanı değerlendirdi

HK TÜRKİYE

8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak üniversite sınavına başvuranların sayısı, geçen yıla göre yarım milyon azaldı. Özellikle üniversite öğrencisi, üniversite mezunu gibi bazı mezun kategorilerinde başvurular yarı yarıya düştü. Sınava giren 12. sınıf öğrenci sayısında ise 224 binlik bir artış var. Peki bu durum, sınavı nasıl etkileyecek? Eğitim Uzmanı Salim Ünsal değerlendirdi.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.