TDP'den Açıklama

ads ads ads ads
23/05/2015

ads
TDP'den Açıklama

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede sürdürülebilir olmayan mevcut yapının baştan aşağıya yenilenmesinin şart olduğunu belirterek, her alanda köklü reformlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Ciddi sıkıntılar yaşayan hükümetin bunu yapacak ne yapısı, ne de kapasitesi olduğunu savunan Özyiğit, “Hükümet artık uzatmaları oynamaktadır. İçinde bulunulan şartlarda erken seçim kaçınılmazdır” dedi.

Cemal Özyiğit ayrıca Seçim ve Halk Oylaması Yasası ile Siyasi Partiler Yasası’nın erken seçimden önce mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

TDP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre Özyiğit, katıldığı bir televizyon programında, Kıbrıs sorunu, hükümetin durumu ve TDP’nin çalışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

“HER ALANDA KAOS VAR”

Cemal Özyiğit, ülkede her alanda ciddi kaos yaşandığını, turizm sektörü temsilcilerinin feryat ettiklerini, hayvancı ile çiftçinin alacaklarının halen ödenmediğini ve ürünün bol olduğu yılda bu kez de hükümetin ürünü almamak için bahaneler ürettiğini iddia etti.

Narenciye üreticilerinin Doğrudan Gelir Desteği ödemelerini halen almadıklarını söyleyen Özyiğit, esnafın, küçük orta boy işletmelerin batma noktasına geldiğini kaydetti.

Özyiğit, yükselen döviz nedeniyle halkın büyük bölümünün çok ciddi sıkıntı içerisine girdiğini, önlem alması gereken hükümetin ise acizlik içinde yaşananları sadece seyrettiğini savundu.

“TDP, DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ OLACAK”

Düzenden memnun olmayan toplumun değişim iradesini artık net bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Özyiğit, şimdi sıranın ülkedeki yapının değişimine geldiğini ve bu değişimin öncüsünün de TDP olacağını vurguladı.

TDP’nin görüş, düşünce ve politikaları ile desteklediği adayların halktan büyük oranda onay bulduğunu, son dönemlerde kurulan yeni örgütler ile TDP’ye katılımların da bunun bir başka göstergesi olduğuna dikkat çeken Özyiğit, “TDP, bu yolu halkla birlikte yürüyerek, halkın iktidarını yaratmakta kararlıdır” ifadelerini kullandı.

“TÜZÜK KURULTAYI 28 HAZİRAN’DA”

Parti Meclisi’nin kararı ile 28 Haziran’da Tüzük Kurultayı yapacaklarını belirten Özyiğit, ardından parti programını daha çağdaş, daha güncel hale getireceklerini ifade etti. TDP’nin önümüzdeki dönem yol haritasının da partinin çeşitli kademelerinde değerlendirildiğini ve yakın bir gelecekte gereken kararları üreteceklerini belirten Özyiğit, TDP’nin en geniş işbirliği anlayışı ve geniş halk kesimlerini kucaklama niyetinde olduğunu kaydetti.

“TÜM TARAFLAR ÇÖZÜM SÜRECİNE YARDIMCI OLMALI”

Cemal Özyiğit, bir soru üzerine, Kıbrıs müzakere sürecinin başlamasıyla birlikte yeni bir döneme girildiğini belirterek, bu yeni süreçte ilgili tüm tarafları başlayan çözüm sürecine yardımcı olmaya çağırdı. Tüm çözüm ve barış güçlerinin işbirliği ve güç birliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özyiğit, hep birlikte çözümün sağlanması yönünde liderlere yardımcı olmaları gerektiğini kaydetti.

TDP olarak adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümün bulunması adına üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmekte kararlı olduklarını söyleyen Özyiğit, bu çerçevede Güney Kıbrıs’taki siyasi partilerle de işbirliği başlattıklarını ve AKEL ile ortak bir komite kurduklarını belirtti.

“GÜVEN YARATICI ÖNLEMLER ÖNEMLİ”

Kapsamlı çözüm müzakerelerinin başlamasını çok olumlu bulduklarını söyleyen Özyiğit, esas hedeflerinin kapsamlı çözüm olmakla birlikte, Güven Yaratıcı Önlemler konusunu da önemsediklerini ifade etti.

Liderlerin ilk görüşmesinde güven yaratıcı önlemlerle ilgili somut adımlar atılarak geçişlerde kağıt vize uygulamasının kaldırılması kararını selamladıklarını belirten Özyiğit, yakın bir gelecekte bazı diğer uygulamaların hayata geçeceği mesajı verilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti. 

23/05/2015 14:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: cemal özyiğit
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.