TDP'den Başbakan'a Tepki

ads ads ads ads
25/10/2014

ads
TDP'den Başbakan'a Tepki

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na hitaben “’Halkımız biraz da bardağın dolu tarafına baksın’ diye şikayet edeceğinize, bardağı doldurmak için uğraşın. Sayın Başbakan bardak boş, boş bardağı dolu göstermeye çalışacağınıza, bardağı doldurmaya bakın” dedi.

CTP-DP Koalisyon Hükümeti’nin göreve geldiği günden itibaren hükümet programına uymadığı gibi, verdiği sözleri de tutmadığını iddia eden Özyiğit, Başbakan Yorgancıoğlu’nun, hükümet programında yazanlara uymasını ve muhalefet döneminde verdiği sözleri tutmasını istedi.

TDP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, bir TV programına katılan Özyiğit, programdaki konuşmasında hükümetin geçmiş UBP hükümetinin yolundan giderek bir yılda büyük hayal kırıklığı yarattığını ve miadını doldurduğunu öne sürdü.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Başbakan’ın “hükümet programı uygulanmıyorsa sıkıntı var” söylemiyle aslında gerçekleri ortaya koyduğunu, çünkü ülkede büyük bir kaosun hakim olduğunu savundu.

Hükümet programında yazıldığı halde uygulanmayan maddelerden örnekler veren Özyiğit, şöyle konuştu:

“Siyasi Partiler, Seçim ve Halkoylaması yasalarında değişiklik yapılacaktı, yapılmadı, sivilleşme-demokratikleşme yönünde adımlar atılmadı, Polis Sivil otoriteye bağlanacaktı unutuldu, 3’lü kararnameler kaldırılacaktı bir yılda 51 atama yapıldı, Kıb-Tek’in özerkleştirilmesi konusunda adım atılmadı, Türkiye ile imzalanan ekonomik program revize edilecekti, tam tersi aynen uygulanacağına dair imza atıldı, hayat ucuzlayacaktı, elektrik, akaryakıt gibi temel tüketim maddeleri zamlandı, hayat daha da pahalılaştı.”

“KTHY, İlahiyat Koleji gibi konularda hükümeti iki yüzlü davranmakla” suçlayan Özyiğit, “tarım ve hayvancılık sektörüne ve sağlık çalışanlarına verilen sözlerin tutulmadığını; Ercan’ın geri alınmasına dair edilen büyük lafların da unutulduğunu, yeni havayolu şirketinin havada kaldığını” öne sürdü ve hükümetin verdiği sözlerin arkasında durmadığını savundu.

“GERGİNLİĞİN KİMSEYE FAYDASI YOK”

Bir soru üzerine Rum Yönetimi ile Türkiye arasında yaşanan gerginliği değerlendiren Özyiğit, "Türk gemilerinin Kıbrıs sularında izleme ve araştırma faaliyetlerini sürdürmesi, Rum Yönetimi ile İsrail’in bölgede ortak tatbikat yapması ve Rum Ulusal Konseyi’nin 8 maddelik yeni önlemler paketi açıklaması, bölgedeki gerginliğin artarak devam ettiğinin göstergesidir. Gerginliğin kimseye faydası yok, sorunun aşılması için karşılıklı anlayış ve diyalog şart” dedi.

Türkiye’nin savaş gemilerini ısrarla bölgede tutmasının da, Kıbrıs Rum Liderliği’nin bunu gerekçe göstererek masadan kaçmasının da doğru olmadığını yineleyen Özyiğit, çıkış yolunun güç gösterisi yaparak gerginliği tırmandırmakta değil, çözüm odaklı diplomaside olduğunu vurguladı. 

25/10/2014 16:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: cemal özyiğit, tdp
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.