TDP'den CAS Çalışanlarına Destek!

ads ads ads ads
27/02/2015

ads
TDP'den CAS Çalışanlarına  Destek!

Kıbrıs Türk Hava Yolları binası önünde CAS, ETİ ve KTHY çalışanlarının başlattığı çadır eyleminin 15’inci gününde TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit çadırı ziyaret ederek eylemcilere destek belirtti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’e, TDP Milletvekili Zeki Çeler ile Türk-Sen Genel Başkanı Aslan Bıçaklı eşlik etti.

ATAKAN

İlk konuşmayı yapan Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, başlatılan çadır eyleminin CAS’ta çalışan Kıbrıs Türkü’nün son sesi olduğunu dile getirerek, Başbakan’ın kendi devletinde çalışanlara sahip çıkamadığını ileri sürdü.

“Başbakan’ın çadır eyleminin önünden son sürat geçtiğini” ileri süren Atakan, Başbakan’ın artık söylediklerini ve verdiği sözleri unuttuğunu savunarak, “Bu insanlar iş güvencesi istiyor” dedi.

BIÇAKLI

Türk-Sen Genel Başkanı Aslan Bıçaklı ise, Başbakan’ın muhalefette olması halinde çadırı kendilerinden önce ziyaret edeceğini savunarak, “Emekçilerin önünden geçer selam vermez. Biz emekçiler adına elimizi uzattık kendisi elini uzatmadı. Emekçilere sırtını dönenlerin hali bellidir bunu unutmasın. Ne ekerse onu biçecek” dedi.

Baçkalı, emek uğruna verilen mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, biran önce mağdur olan çalışanların intibaklarının yapılması ve haklarının geri verilmesi gerektiğini söyleyerek, bu kişilerin devlet güvencesi altında çalışmak istediklerini kaydetti.

Bugüne kadar yapılan yanlış politikalar sonucunda gelinen noktayı değerlendiren Özyiğit, yapılan yanlışlıkların üzerine gidilmemesi ve hesap sorulmamasını eleştirdi.

“Bu hükümet söz verip de tutmama şampiyonudur” diyen Özyiğit, bu kişilerinde insanca yaşama hakkı olduğunu belirterek, TDP olarak emeğin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

ÇELER

TDP Milletvekili Zeki Çeker de, ülke kurumlarının yılardır peşkeş çekildiğini savunarak, “Ya özelleştirecekler yada batırıp özelleştirecekler” dedi.

Hükümet edenlerin dik durmayıp boyun eğmek durumunda olmalarından dolayı ülkenin tüm kurumları ile bakanlıklarını Türkiye hükümetine devrettiklerini ileri süren Çeler, devredemediklerini de batırdıklarını ileri sürdü.

Eylemcilerin amacının çalışmamak değil iş güvencesi altında çalışmak olduğunu dile getiren Çeler, topluma da çağrıda bulunarak yapılan eylemi desteklemelerini istedi. 

27/02/2015 15:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.