TDP'den su projesi açıklaması

ads ads ads ads
12/02/2016

ads
TDP'den su projesi açıklaması

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC hükümetleri arasında uzlaşıldığı belirtilen su temini ve yönetimine ilişkin anlaşmanın; “suyu özelleştiren bir teslimiyet metni” olduğunu savunarak, tüm siyasi partilerle örgütleri Kıbrıs Türk toplumu açısından kabul edilemez olduğunu belirttiği anlaşmayı reddetmeye çağırdı.

TDP, “bu koşullarda bu anlaşmaya onay verecek CTP-UBP hükümetinin ve buna sessiz kalacak tüm kesimlerin, Kıbrıs Türk toplumunun varlığını ve geleceğini ipotek altına alacak tarihi bir hataya imza atacağı” görüşüyle uyarıda da bulundu.

TDP, bu anlaşmanın yürürlülüğe girmemesi için toplumsal mücadele başlatacağını da açıklayarak, aynı zamanda anlaşmanın yürürlüğe girmesi halinde iptali için her türlü hukuk mücadelesini verme kararlılığında olduğunu kaydetti.

TDP Parti Meclisi (PM) dün akşam TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit başkanlığında toplantı yaptı ve toplantıda Türkiye’den ülkeye getirilen suyun temini ve yönetimi konusunda yaşanan gelişmelerle ilgili alınan kararları bugün düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

TDP PM, su konusunda şu kararları üretti:

“TDP PM, TC ve KKTC hükümetleri arasında uzlaşıldığı bahsedilen su temini ve yönetimine ilişkin anlaşmanın, suyu özelleştiren bir teslimiyet metni olduğunu ve Kıbrıs Türk toplumu açısından bu anlaşmanın kabul edilemez olduğunu vurgular.

TDP Parti Meclisi, bu koşullarda, bu anlaşmaya onay verecek CTP-UBP Hükümeti'nin ve buna sessiz kalacak tüm kesimlerin, Kıbrıs Türk toplumunun varlığını ve geleceğini ipotek altına alacak tarihi bir hataya imza atacağı uyarısında bulunur.

TDP, Meclis'teki ve Meclis dışındaki tüm partileri ve örgütleri bu anlaşmayı reddetmeye davet eder.

TDP, tüm belediyeleri uygulama sözleşmesine dahil olmamaya davet eder.

Tüm bu uyarılara rağmen, hükümet bu anlaşmayı imzalamakta ısrar ettiği takdirde, idarenin, uygulama sözleşmesi dışında kalan belediyelere hukuksal çerçevede nitelikli su temin etmekle yükümlü olduğunu hatırlatır.

TDP, ilgili anlaşmanın yürürlüğe girmemesi için, aynı şekilde düşünen tüm kesimlerle toplumsal mücadele başlatacağını açıklar.

TDP, aynı zamanda bu anlaşma yürürlüğe girdiği takdirde, iptali için her türlü hukuk mücadelesini verme kararlılığındadır.”

 

12/02/2016 14:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: TDP, Cemal Özyiğit, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.