TDP'den Yeni Hükümete Eleştiri

ads ads ads ads
30/04/2016

ads
TDP'den Yeni Hükümete Eleştiri

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Asım İdris, Ulusal Birlik Partisi (UBP)-Demokrat Parti (DP) koalisyon hükümetinin, ülkedeki yapısal sorunların çözümünden yana değil, mevcut sürdürülebilir olmayan düzenin devamından yana olduğunu savundu.

İdris, hükümet programının içeriği ile bakanlık atamalarındaki tavrın bunun en somut göstergesi olduğunu, bakanlıkların parti içi dengelere göre belirlendiğini, aynı isimlerin dönüp dolaşıp farklı farklı bakanlıklara atandığını, sadece bakanlık atamalarına bakıldığında bile, önceliğin toplumsal menfaat olmadığının açıkça görüldüğünü iddia etti.

İdris, "Toplumun ortaya koyduğu değişim iradesini tamamen göz ardı eden bu düşünce yapısı ile ileri gitmek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

TDP Genel Sekreteri Asım İdris, yaptığı yazılı açıklama ile UBP-DP koalisyon hükümetine yönelik eleştirilerde bulundu.

“SORGULAMDAN İMZA ATMAK İHANET”

Ekonomik protokolün imzalanmasına yönelik çalışmalara değinen İdris, paketin içeriğinin Kıbrıs Türk toplumunun geleceği açısından endişe verici olduğunu savundu.

Geleceğin kapalı kapılar arkasında hazırlanan paketlerle değil, toplumun iradesi doğrultusunda şekillenmesi gerektiğini kaydeden İdris, öngörülen ekonomik protokole sorgusuz sualsiz imza atmanın topluma ihanet anlamına geleceğini kaydetti.

İdris, ülkede bugüne kadar yapılanların özelleştirme değil, peşkeş olduğunu, bunun da topluma büyük zararlar verdiğini öne sürerek, Ercan Havalimanı ve DAÜ’nün üniversite öncesi eğitim kurumlarını buna örnek gösterdi.

İdris, ekonomik protokolde olumlu unsurlar olmakla birlikte Kıbrıs Türk toplumu açısından kabul edilemez maddeler de bulunduğunu, halkın özvarlıklarının devri ile yargıya yönelik müdahalelerin bunların başında geldiğini belirtti.

İdris, "Kıb-Tek ve Telekomünikasyon Dairesi 'özerkleştirilerek' toplumsal fayda sağlamak yerine, niye ısrarla özele devredilmek istenmektedir? Müzakere masasında Mağusa Limanı'nın uluslararası ticarete açılması konuşulurken niye ısrarla birilerine peşkeş çekilmek istenmektedir? Toplumu düşünmek bu mudur?" diye sordu.

SERDAR DENKTAŞ’A ELEŞTİRİ

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın Meclis'te hükümet programı görüşülürken, “gerekirse müşavir olacak" açıklamasını değerlendiren Genel Sekreter İdris, “ülkenin başına ne geldiyse bu gibi zihniyetlerden geldiğini” belirtti.

Yüzlerce müşavir boşta dururken, siyasi çıkarlar uğruna yeni müşavirler yaratılacağını iddia eden İdris, devletin yeni müşavirleri kaldıracak gücü olmadığını ifade etti.

HÜKÜMET PROGRAMI

İdris, “yapısal sorunların çözümüne yönelik somut unsurlar içermeyen, muğlak ve ucu açık ifadelerle alelacele yazılmış” olarak nitelendirdiği hükümet programının, toplumun iradesini ve sorunlarını göz ardı eden, toplumsal sorunların çözümü yönünde gaile içermeyen bir zihniyetle hazırlandığını savundu.

Kıbrıs Türk toplumunun özellikle son iki seçimde kökten değişim ve kendi kendini yönetme istencini net bir şekilde ortaya koyduğunu belirten İdris, toplumun değişimi engellemeye çalışan tüm siyasilere gereken cevabı vermekte kararlı ve erken seçimin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. 

30/04/2016 15:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, asım idris
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.