Tecavüzcü 5 yıl hapis yatacak

ads ads ads ads
05/05/2015

ads
Tecavüzcü 5 yıl hapis yatacak

Havadis-Devrim DEMİR  

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, 2014 yılı içinde Girne’de meydana gelen Gürcistanlı M.A.’yı ciddi şekilde darp ettikten sonra tecavüz eden ve video kaydına alan sanık Leonid Tolostov aleyhindeki kararını açıkladı.

“Zorla cinsel tecavüz”, “Tecavüz anını video kaydetme”, “Şiddet tehdidi”, “Sirkat”, “Ciddi darp” ve “Darp suçlarından yargılanan sanık Tolostov 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler ve Yargıç Mesut Mesutoğlu huzurunda hazır olan sanık Leonid Tolostov aleyhine kararı Mahkeme Başkanı Peri Hakkı okudu.

Olay 2014 Ağustosunda yaşandı

Kararı okuyan başkan Peri Hakkı, 2 Ağustos 2014 tarihinde sanık Leonid Tolostov’un eski kız arkadaşı M.A’yi Girne’de 12.30 raddelerinde ciddi şekilde darp edip cinsel tecavüzde bulunduğunu ve Gürcistan pasaportunu sirkat ettiğini söyledi.

Sanığın ayni gün polis ekipleri tarafından Girne’de yaya olarak tespit edildiğini aktaran Peri Hakkı, polisin sanıktan cep telefonunu istemesi üzerine, sanığın cep telefonunu yere vurarak kırdığını ve “Ben bir şey yapmadım” dediğini kaydetti.

Yine ayni gün sanığın kalmakta olduğu otel odasında yapılan aramada ise üzerinde kan bulunan çarşaflara ve tuvalet kağıtlarına el konulduğunu ifade eden Hakkı, şikayetçinin hastanede doktor kontrolünden geçirildiğini belirtti.

Yapılan soruşturmada 2013 yılında çıkmaya başladığı sanığın kendisini arayarak son kez buluşmak istemesi üzerine otel odasında buluştuklarını ifade eden Peri Hakkı, kendisini darp ederek kendisine anal yoldan tecavüzde bulunduğu ve bunları cep telefonuna kaydettiğinin öğrenildiğini söyledi.

Hakkı, yeni yasal düzenlemeyi hatırlattı

Peri Hakkı, 2014 yılında yasada yapılan tadilattan sonra cinsel tecavüz suçlarına müebbet hapis öngörüldüğüne dikkat çekerek, bu suçların insana karşı işlenen en ciddi ve vahim suçlardan olduğunu kaydetti. Hakkı, bu suçların toplumda infiale neden olduğunu, ceza taktirinde amme menfaatinin ön planda tutularak kamu vicdanının rahatlatılması gerektiğini kaydetti.

“Ahlaka aykırı bir suçtur”

Ahlaka aykırı suçlarda sanık gibi düşünen kişilerin caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğine vurgu yapan Hakkı, sanığa ne tür verileceği konusunda mağdurenin sanığı affetmesine rağmen hapislik dışında bir cezanın verilmesinin düşünülemeyeceğini söyledi.

Peri Hakkı, sanığın cezasının süresini belirlerken, sanığın sabıkasız, suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkı yapmasını lehine hafifletici sebep olarak dikkate alındığını belirtti.

5 yıl hapis yatacak

Peri Hakkı, sanığın hakkında getirilen davalardan suçlu bulunup mahkum edildiğini kaydederek, sanığın hakkında getirilen 1’inci davadan 5 yıl, diğer davalardan 1’er yıl hapse mahkum edildiğini açıklarken, tüm cezaların birlikte çekileceğini kaydetti.

 

05/05/2015 09:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Leonid Tolostov, girne darp, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.