Tecavüzcüler 5’er yıl hapis yatacak

ads ads ads ads
31/03/2015

ads
Tecavüzcüler 5’er yıl hapis yatacak

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, nisan ayında 15 yaşındaki genç kıza tecavüz eden 17 yaşındaki İ.A. ve 18 yaşındaki A.M.S. hakkındaki kararını açıkladı

Havadis - Devirm Demir

Geçtiğimiz Nisan ayında Girne’yi sarsan liseli öğrenciye, üç arkadaş tarafından tecavüz olayının ardından Girne Ağır Ceza Mahkemesi 2 genç hakkında kararını açıkladı. Yaklaşık 1 yıldır kapalı oturumda görüşülen davanın kararı yine kapalı oturumda açıklandı. 15 yaşındaki genç kıza tecavüz ettiklerini kabul eden, 17 yaşındaki İ.A. ve 18 yaşındaki A.M.S., 5 ‘er yıl hapse mahkum edildi.

Tecavüz davasının kararı Peri Hakkı başkanlığında, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan Girne Ağır ceza Mahkemesi heyeti huzurunda okundu.

Alkol etkisi altında yaptıklarını itiraf etmişlerdi

Nisan ayında Girne Turizm Parkı’nın yanı başındaki boş ve terk edilmiş binada meydana gelen olayın ardından lise öğrencisi 15 yaşındaki genç kız, polise giderek 17 yaşındaki İ.A. ve 18 yaşındaki A.M.S.’den şikayetçi olmuştu.

Gençler, yaşam boyu bir utanç olarak taşıyacakları olayı, alkol ve madde tesiri altında gerçekleştirdikleri yönünde ailelerine itirafta bulunmuştu.

Girne Polis Müdürlüğü’nün geniş çaplı soruşturmasının ardından tutuklanan gençler, 4 gün tutukluluğun ardından ileride yargılanmak üzere teminata bağlandı. İ.A. ve A.M.S. , Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde, itham edildikten sonra kararları açıklanıncaya kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

5’er yıl hapis yatacaklar

Girne Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler ve Yargıç Mesut Mesutoğlu huzurunda kararları okunan İ.A. ve A.M.S 5’er yıl hapse mahkum edildi.

 

31/03/2015 10:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tecavüz, hapis, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.