Tecavüze susma suça ortak olma

ads ads ads ads
30/06/2016

ads
Tecavüze susma suça ortak olma

Bir grup vatandaş dün akşam Kuğulu Park’ta bir araya gelerek ülke genelinde infiale neden olan 5 yaşındaki çocuğa tecavüz olayını protesto etti

Hasan DÜZGÜN- Erdoğan GARİP - HAVADİS

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen 5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz olayı ülke genelinde infial yaratmıştı. Gerçekleşen bu iğrenç olay sonrasında bir çok vatandaş sosyal medya üzerinden tepki göstermişti. Denetimsizlik ve güvensizlikten yakınan bir grup vatandaş sosyal medya üzerinden örgütlenerek dün akşam eylem gerçekleştirdi. Kuğulu Park’ta toplanan kalabalık sloganlar atarak önce mahkemelere, daha sonra Dereboyu Caddesine yürüdü. “Daha çok daha sıkı denetim istiyoruz”, “tecavüz suçlarına dur de”, “suçun suçlunun yaşı yoktur”, “tecavüzü hoş gören hukuku tanımıyoruz” yazılı yafta ve pankartlarıyla yürüyen vatandaşlar “susma sustukça sıra sana gelecek” şeklinde sloganlar attı.

Vatandaş öfkeli

Yürüyüşte vatandaşlar, ağırlıklı olarak denetim zafiyetine atıfta bulundu. Vatandaşlar küçük çocukların boş zamanlarında vakit geçirdikleri alanlarda yeterince güvenlik ve denetim sağlanmadığından şikayet etti. Buna ek olarak tecavüz suçlarının önüne geçilmesi, tecavüz suçunu işleyenlerin de yaşına, diline, ırkına bakılmaksızın gerekli hukuki sürecin işletilmesi taleplerini dile getirdiler. 

30/06/2016 10:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: lefkoşa, tecavüz, protesto
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.