Tek hayalleri bir küçük ev!

ads ads ads ads
23/04/2015

ads
Tek hayalleri bir küçük ev!

Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Üç çocuklu Akbıçak ailesi Lefkoşa Yediler Mahallesi’nde yıkılmaya yüz tutmuş bir evde sefalet içinde yaşam mücadelesi veriyor

Lefkoşa Surlariçi Yediler Mahallesi’nde Akbıçak ailesi, can güvenliğinden yoksun, yıkılmaya yüz tutmuş bir evde sefalet içerisinde yaşıyor. Akbıçak ailesinin yaşam sürdüğü harabe ev tehlike saçarken, evde 3 küçük çocuk yaşamakta. 

Hülya Akbıçak eşinin rahatsızlığı nedeniyle evde hem anne hem baba olmak zorunda. Fedakar anne çocuklarının karnını doyurmak için ovalardan topladığı otları satıyor.

Elektrikleri 2 ay önce bağlandı

Maddi imkanları yetersiz olan Akbıçak ailesi ise hiçbir yerden yardım almıyor. Biriken elektrik borçlarını ödeyemeyen aile yıllarca elektriksiz, mum ışığında yaşamlarını sürdürdü. Ailenin elektriği yaklaşık 2 ay önce yeniden bağladı.



Bulaşıkları sokakta yıkıyor

Yıkılmış evde ilkel şartlarda yaşayan aile zor günlerini atlatmak için yetkili kişilerden yardım bekliyor. Ailenin mutfak ve tuvaleti dışarıda, aile bireyleri banyo ihtiyacını ise kapısı olmayan odada karşılıyor.

Zor şartlar altında çocuklarına ve hasta eşine bakan Hülya Akbıçak, yazın sıcağında kışın soğuğunda bulaşıklarını sokakta yıkıyor.

Tek hayalleri bir küçük ev

Her an yıkılma tehlikesi olan derme çatma evde yaşam koşullarına aykırı bir şekilde yaşayan ailenin tek istediği korkusuzca yaşayabilecekleri bir ev.

Hülya Akbıçak: Kimse kapımızı çalmıyor

Hülya Akbıçak, 3 çocuğu ve eşi ile duvarlarının yıkılmak üzere olduğu evde yıkılma korkusu ile yaşıyor. Kimseden para talebinde bulunmayan Hülya Akbıçak şu şekilde konuştu:

“Bizim hiçbir zaman elektriğimiz olmadı. 2 ay önce elektrik bağlandı ama eski borcundan dolayı mahkemeye vereceklerini söylediler. Kimse bir kez bile gelip kapımızı çalmadı. Yıllardır bulaşıklarımı soğuk, sıcak demeden sokak ortasında yıkıyorum. Tuvalet ihtiyaçlarımızı kapısı penceresi olmayan bir odada, çocuklarımı ise küçük bir leğen içerisinde yıkıyorum. Tek derdim çocuklarımla gece huzur içinde uyuyabileceğim bir oda ve bir mutfak, çocuklarımı sağlıklı yaşatabileceğim bir evimiz olsun.”

“Seneler sonra evimiz ışık gördü”

Yaklaşık iki ay önce elektriği bağlanan Akbıçak, eskiden işe giderken gözünün arkada kaldığını şimdi ise huzur içinde işe gittiğini şu şekilde anlattı: “Senelerden sonra evimiz ışık gördü. Elektrik bağlandığı için içim daha rahat. Sabah 05.00 gibi çocuklarımın karnını doyurmak için ovalara çıkıyorum, gözüm hep arkada kalırdı, şimdi ise içim rahat.”

 

23/04/2015 15:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Akbıçak, Akbıçak ailesi, 3 çocuk, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.