Tek kişilik 'Minyatür otomobiline' 12 bin euro istiyor

ads ads ads ads
08/04/2015

ads
Tek kişilik 'Minyatür otomobiline' 12 bin euro istiyor

Almanya'da sınırlı sayıda üretilen minyatür otomobillerden birinin sahibi olan Oğuz Yıldırım'ın tek kişilik aracı, ilgi çekiyor.

Oğuz Yıldırım, "Junior Mercedes" isimli aracın 1974 yılında Mercedes'in R-107 modelinden esinlenerek 100 adet üretildiğini söyledi.

Araçtan günümüzde dünya genelinde 60 civarında kaldığının sanıldığını bildiren Yıldırım, bunların da ABD, İtalya ve İngiltere gibi ülkelerde bulunduğunu, Türkiye'de sadece kendisinde olduğunu düşündüğünü kaydetti. Aracın ailesine 1994 yılında Almanya'dan getirildiğini, babadan oğula geçerek kendisine kaldığını dile getiren Yıldırım, yıllarca kullandıktan sonra satmaya karar verdiğini anlattı.

Araçla zaman zaman sokaklarda gezdiğini belirten Yıldırım, "İnsanlar neredeyse şoke oluyor. Telefonlarını çıkarıp fotoğraf çektirmek, araca oturmak, denemek istiyorlar. Biz de izin veriyoruz" dedi.

GÖRENLER OYUNCAK SANIYOR

Gerçek boyutlarındaki araçlarla büyük benzerlik gösteren aracın bazen oyuncak sanıldığının altını çizen Yıldırım, inanmayanlara motorunu, benzin deposunu gösterdiğini ifade etti. Tek kişilik aracın bir litre benzinle 25 kilometre gidebildiğini, saatte 40 kilometre hıza ulaşılabildiğini dile getiren Yıldırım, 2 ileri, bir geri olmak üzere 3 vitesli olduğunu bildirdi.

Yıldırım, aracını 12 bin euroya satmaya düşündüğünü kaydederek, "Fotoğraflarıyla satış ilanını internet sitelerine koyduğumda sanal ortamda da oldukça beğeni topladı. Araç için hayran sayfaları bile açıldı. Araç ilanım, alışveriş sitesinde efsane ilanlar arasına girdi" diye konuştu. 

08/04/2015 15:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Minyatür otomobil
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.