Teknecik Yine zehir kusuyor

ads ads ads ads
27/07/2015

ads
Teknecik Yine zehir kusuyor

Teknecik Elektrik Santrali’nin bacasında filtre halen yok. Kalitesiz yakıt kullanımı devam ediyor. Bölge halkının kafasına ise, gökten kül yağıyor

Girne ile Esentepe arasında, Alagadi bölgesinde bulunan Teknecik Elektrik Santrali zehir saçmaya devam ediyor.

Teknecik Elektrik Santrali’nin bacasına yıllardır maddi sorunlardan ve ihmallerden dolayı filtre takılmadı. Kullanılan yakıtın da kükürt oranının yüksek olması, bölgede yaşayan vatandaşlara pahalıya patlıyor.

Teknecik bacasından çıkan zehirli duman, bölgede bulunan evlerin üzerine kül olarak yağmaya devam ediyor. Birçok vatandaş bölgedeki evini terk ederken, astım hastaları da nefessiz kalıyor.

Teknecik bacasından çıkan zehirli duman Çatalköy’den Esentepe’ye kadar olan güzergahta şiddetli bir şekilde etkisini gösteriyor.

Vatandaşların şikayetleri son dönemde artarken, her iki belde belediye başkanı da, vatandaşla birlikte eylem için kolları sıvadı.

Bölgeye kül-kömür yağıyor

Alagadi bölgesinde bulunan Teknecik Elektrik Santrali’nde ucuz fosil yakıt kullanılıyor. Bölge halkı, kapı- penceresi açamazken, bahçelerine ise kömür- kül karşımı madde yağıyor.

Havadis’e konuşan vatandaşlar her gün “kül- kömür” süpürdüklerini belirterek, bunun her türlü insan hakkına da aykırı olduğunu belirtti.

Haber: Havadis- Bahadır Ayna - Haberin Tamamı İçin Tıklayın

27/07/2015 15:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: teknecik, elektrik santrali, filtre
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.