TEL-SEN eylem kararı aldı

ads ads ads ads
24/07/2014
TAK

ads
TEL-SEN eylem kararı aldı

Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (TEL-SEN) Başkanı Tamay Soysan, hükümetin haberleşme alanında yanlış adım atığını, tekelleşmenin önünü açtığını savunarak, bu konuya dikkat çekmek için bir dizi eylem kararı aldıklarını açıkladı.

Sendika adına yazılı bir açıklama yapan Tamay Soysan, hükümetin Kuzey Kıbrıs Türkcell’e fiber optik hat çekmesi için imtiyaz tanındığını savunarak, bunu engellemek için yasal haklarını kullanacaklarını söyledi.

Tamay Soysan, ilgili bakanlığı, Başbakanlığı ve Kuzey Kıbrıs Türkcell’i düzenleyecekleri eylemlerle protesto edeceklerini açıkladı.

Telekomünikasyon Dairesi’nin kendi ayakları üzerinde duran yapıya kavuşturulmasının kaçınılmaz olduğunu, bunun yolunun idari ve mali özerklikten geçtiğini ifade eden Tamay Soysan, “Sektör elemanları tarafından haberleşmede verilen hizmet kalitesinin yükseltilmesine değil, tekelleşmeye karşıyız ve buna müsaade etmeyeceğiz” ifadesine yer verdi.

Tel-Sen Başkanı Soysan, “Bu mücadele birilerinin iddia ettiği gibi halka götürülmeye çalışılan teknolojiyi engellemeye değil tam tersine halkı ileride yaşayacağı olumsuzluklardan kurtarma, toplumsal varlıklara sahip çıkma, tekelleşmeye izin vermemek için yapılmaktadır” dedi.

Soysan, “Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı başta olmak üzere hükümetin haberleşmede tekelleşmeye sebep olacak Kuzey Kıbrıs Türkcell’e fiber kablo hattı döşeme imtiyazı tanınmaması gerekir” dedi. 

24/07/2014 11:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tel-sen, eylem, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.