Telefonları yavaşlattıklarını kabul etmişlerdi, Apple'a 1 trilyon dolarlık dava!

ads ads ads ads
28/12/2017

ads
Telefonları yavaşlattıklarını kabul etmişlerdi, Apple'a 1 trilyon dolarlık dava!

ABD'nin California eyaletinde yaşayan Mailyan, iPhone'ları kasıtlı olarak yavaşlatan Apple'a 1 trilyon dolarlık tazminat davası açtı. Şirket, eski model iPhone'ları kasıtlı olarak yavaşlattıklarını kabul etmişti.

ABD’nin Kaliforniya Eyaleti sakini Violetta Mailyan, iPhone'ları kasıtlı olarak yavaşlatarak insanları daha yeni iPhone modelleri almaya teşvik etmesi nedeni ile Apple'a 1 trilyon dolarlık tazminat davası açtı.

Sputnik'te yer alan habere göre Mailyan, iPhone üreticisini, müşterilerden bilgi gizleyerek haksız rekabet ve dolandırıcılıkla suçladı. ABD’li kadın, şirketin kasıtlı olarak cihazların performansını düşürerek kullanıcıları yenilerini almaya zorladığını kaydetti. 

Daha önce Reddit kullanıcıları, eski iPhone’ların yavaşladığından şikayetçi olarak şirketin bu etkiyi elde etmek için özel güncellemeler kullandığı tahmininde bulunmuştu.

Apple tartışmalar üzerine yaptığı açıklamada eski model telefonları kasıtlı olarak yavaşlattıklarını kabul etmiş ancak bunun amacının 'telefonların daha uzun süre kullanılabilmesini sağlamak' olduğunu savunmuştu.

28/12/2017 09:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: apple, telefon, dava
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.