Telefonların 'fabrika çıkışlı' virüslü olduğu iddia edildi

ads ads ads ads
16/03/2017

ads
Telefonların 'fabrika çıkışlı' virüslü olduğu iddia edildi

En çok kullanılan işletim sistemi Android'in tehlike saçtığı anlaşıldı. Ben virüs bulaştıracak bir şey yapmıyorum diyen hatta internete girmeyen kullanıcıları dahi ilgilendiren tehlike, Checkpoint isimli güvenlik firmasının raporu ile ortaya çıktı.

 

Firma yayınladığı rapora göre Android kullanıcılarının cihazlarına  bulaştırma ihtimalinden bahsetmiyor. Dünyanın önde gelen Samsung, LG, Xiaomi, Asus, Nexus, Oppo, ve Lenovo  üreticilerine ait cihazların, fabrika çıkışlı virüs barındırdığından bahsediyor. Yani Popüler bir markaya ait Android cihaz alanlara virüs, fabrikadan yüklü geliyor ve bu listede satış rekorları kıran Galaxy S7 dahi bulunuyor. Checkpoint isimli güvenlik firması ise bu durum üzerine Android cihaz sahiplerinin kişisel bilgilerinin tehlike de olduğunu belirtiyor.

Üç düzine Android cihazda üretim kaynaklı olmayan fakat cihazla birlikte yüklü gelen virüs tespit edildi.Checkpoint tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre birkaç marka cihaz, üreticiler tarafından fabrika sürümüyle mağazalara gönderildikten sonra, satış noktalarında yapılan güncellemeler nedeniyle virüse maruz kaldı.

Telefona zarar vermeyen fakat arka planda dinleme, izleme, bilgi sızdırma, izinsiz reklam gösterme gibi işleri yapan yazılımlar kullanıcı güvenliğine karşı risk oluşturuyor.

16/03/2017 12:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: android, telefon
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.