Terör Operasyonunda Gözaltı Sayısı 851’e Çıktı

ads ads ads ads
26/07/2015

ads
Terör Operasyonunda Gözaltı Sayısı 851’e Çıktı

Türkiye genelinde, aralarında IŞİD, DHKP/C, PKK ve gençlik yapılanması YDG/H’nin de bulunduğu örgütlere yönelik 34 ilde düzenlenen operasyonlarda 851 kişi gözaltına alındı.

Suruç’taki intihar saldırısı ve polislere düzenlenen saldırıların ardından PKK, IŞİD ve DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu örgütlere yönelik operasyonlar sürüyor. 34 ilde üç gündür devam eden operasyonlarda ülke genelinde 851 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün koordinesinde Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Eyüp, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Kağıthane ve Beyoğlu başta olmak üzere 26 ilçede eş zamanlı operasyon düzenlendi. 140 adreste yapılan aramalarda 37'si yabancı uyruklu 104 kişi gözaltına alındı.

‘IŞİD yöneticileri’ gözaltında

IŞİD’in Türkiye'deki yabancılardan sorumlu üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Abdulla Abdullayev ve İstanbul'daki bir grubunun sorumlusu olduğu öne sürülen ve "Ebu Hanzala" kodlu Halis Bayancuk da gözaltına alınanlar arasında.

Pazar günü, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı düzenleyecekleri ve PKK’nın gençlik yapılanması YDG/H mensubu oldukları öne sürülen 6 kişi yakalandı.

Belediye meclis üyesi tutuklandı

Siirt'te ise YDG/H üyelerine yönelik eş zamanlı operasyonlarda biri kadın 4 kişi yakalandı. HDP'li Siirt Belediyesi Meclis Üyesi Şemsettin Aykaç ve Mehmet Emin Koyuncu, PKK’nın dağ kadrosuna eleman kazandırmak iddiasıyla gözaltına alındı. Aykaç ve Koyuncu, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

‘PKK’nın gençlik sorumlusu’ yakalandı

PKK'nın Güneydoğu Anadolu gençlik yapılanması sorumlusu olduğu iddia edilen Ferit Y. ise Şanlıurfa Otobüs Terminalinde yakalandı.

Adıyaman’da denetimli serbestlik

Adıyaman'da IŞİD'e yönelik eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 8'i denetimli serbestlik şartıyla olmak üzere tamamı salıverildi.

Adana’da PKK ve IŞİD tutuklaması

Adana İl Emniyet Müdürlüğü, kente bombalı eylem yapmaya geldiğini belirledikleri IŞİD üyesi H.G.'nin tutuklandığını açıkladı. Ayrıca PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosundayken sokak eylemlerini yönetmek için Adana'ya geldiği iddia edilen A.E. de yapılan operasyonla TEM ekipleri tarafından yakalandı. Bu şüpheli de sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: AA ve DHA  

26/07/2015 20:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: türkiye, terör
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.