Tesla Model X'e rakip Çin'den geldi: NIO ES8

ads ads ads ads
28/12/2017

ads
Tesla Model X'e rakip Çin'den geldi: NIO ES8

Çin'in Tesla'sı olarak bilinen NIO, yeni elektrikli aracı ES8'in tanıtımını yaptı. Yapılan tanıtımda 7 koltuklu araç saatte 100 km hıza Tesla Model X'ten 0.2 saniye daha hızlı ulaşıyor. Aracın satış fiyatı Tesla Model X'in yarı fiyatına olacak.

Çin'in Tesla'sı olarak adlandırılan firmanın yeni arabası, ülkedeki büyük elektrikli otomobil pazarında yer alabilmeyi umut ediyor. Yapılan tanıtıma göre 7 koltuklu olan araç, saatte 100 km hıza sadece 4,4 saniyede ulaşıyor. Bu süre, satte 100 km hıza 4,7 saniyede çıkan Tesla Model X'e göre 0,3 saniye daha az.

Euronews Türkiye'de yer alan habere göre şirketin müdür yardımcısı Zhu Jiang ise Tesla'ya yapılan benzetmeyi doğru bulmuyor.

Jiang, "İnsanlar NIO'yu başka markalarla karşılaştırıyor. Ama aslında araba, bizim sunduğumuz, ve yazılım, bulut ve müşteri servisinden de oluşan paketin sadece bir parçası. NIO'yu farklı yapan bir internet ürünü olmasıdır. Amacımız, müşteri memnuniyetini hedef alan yepyeni bir sistem. Ürün, rakiplerimizinkine benzeyebilir, ama aslında iş modelimiz çok farklı" açıklamasını yaptı.

Aracın Çin'deki satış fiyatı, 836 bin Yuan olan rakibi Tesla Model X'e göre yarı yarıya, 448 bin Yuan (yani yaklaşık 260 bin TL) olacak. Ayrıca araç Çin'de üretildiği için, NIO ES8'i almak isteyen müşteriler elektrikli araçların faydalanabildiği devlet yardımından da yararlanabilecek. Bu yardım sayesinde arabanın fiyatının 370 bin Yuan'a kadar düşmesi bekleniyor. 
ES8, otobanda ve yoğun trafikte otomatik sürüş imkanının yanı sıra otomatik acil fren sistemi de barındıracak.

Fakat en çok konuşulan özellik, Çin'in geneline kurulması planlanan pil değiştirme merkezleri.

Bu merkezler sayesinde, otomobilin sahipleri, pili şarj etmek yerine, şarj edilmiş başka bir pille 3 dakikada değiştirebilecekler.

28/12/2017 09:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Tesla Model X, NIO ES8, çin
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.