THY uçağına bomba ihbarı!

ads ads ads ads
22/11/2015

ads
THY uçağına bomba ihbarı!

New York-İstanbul seferini yapan THY uçağı, bomba ihbarı nedeniyle Kanada'ya acil iniş yaptı.

Türk Hava Yollarının (THY) New York-İstanbul seferini yapan uçağı, bomba ihbarı nedeniyle Kanada'nın Halifax kentine acil iniş yaptı.

Acil iniş yapmasının ardından yolcular ve mürettebat tahliye edildi.

Halifax Havalimanı Twitter hesabından yapılan duyuruda uçağın yerel saatle 12.53'te havalimanına iniş yaptığı, uçakta bulunan 256 kişinin otobüslerle terminale götürüldüğü bildirildi.

Güvenli bir bölgeye çekilen ve motorları durdurulan uçakta güvenlik güçleri, dedektör köpeklerin de yardımıyla arama yapıyor. İtfaiye ekibinin de olası bir tehdide karşı havalimanında önlem aldığı belirtildi.

TÜM BAGAJLAR ARANACAK

Kanada Kraliyet Atlı Polisi'nden (RCMP) yapılan açıklamada, ihbara ilişkin detay verilmeyeceği belirtilerek, uçağın ve uçaktaki tüm bagajların aranacağı bildirildi.

KRİZ MERKEZİ KURULDU

Kanada güvenlik birimleri, Uluslararası Güvenlik Forumu nedeniyle Halifax'ta bulunan Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal'ı gelişmelerle ilgili bilgilendirdiler. Emniyet yetkilileri ile birlikte Halifax Stanfield Havalimanı'na geçen Büyükelçi Ünal, yolcuların tahliyesine nezaret etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, "Halifax, Montreal, Toronto ve İstanbul ile ortak kriz merkezi kurduklarını" söyledi. Ünal, "Uçak havaalanına indikten sonra, apronda uzak ve güvenli bir bölgeye alındı. Yolcularımız salimen tahliye edildi. Bomba uzmanları ile diğer ekipler uçağı arıyorlar. Güvenlik görevlileri, yolcuların hepsinin tek tek ifadesine başvuracak. Biz de gelişmeleri yerinde takip ediyoruz" dedi. 

22/11/2015 10:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: THY, uçak, bomba ihbarı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.