THY'de 4 günde 100 milyon TL zarar

ads ads ads ads
10/01/2017

ads
THY'de 4 günde 100 milyon TL zarar

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul’dan 4 günlük uçuş iptali bini geçerken, 15 bin kişiye otel tahsis edildi 40 bin kişiye de kumanya dağıtıldı. 4 günlük zararın kurun da etkisiyle 100 milyon lirayı bulduğu tahmin ediliyor

İstanbul’da etkili olan kar yağışı Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında uçuş trafiğini felç etti. Atatürk Havalimanı’nda yolcular uzun kuyruklarda işlem yaptırmak için saatlerce beklerken biniş bankolarında dahi uyuyan yolcu manzaraları eksik olmadı. Havayolu şirketlerinin çok sayıda seferi iptal olurken bundan en çok etkilenen, en çok uçuşu bulunan yine THY oldu.

THY ve özel havayolu şirketleri kar esareti nedeniyle maddi kayba uğradı. Son olarak dün gece 24.00’e kadar tüm seferlerin iptal edildiğini açıklayan THY’nin birçok uçağı başka meydanlara inmek zorunda kaldı. Kalkış için apronda saatlerce bekleyen ve havada tur atan uçakların da yakıt maliyetleri arttı. THY’nin 4 Ocak’tan itibaren 4 günde 989 seferi iptal oldu. Dün bu sayı bin 400’ü buldu. Bugün de 121 seferin iptal edildiği açıklandı. 

10/01/2017 11:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Türk Hava Yolları
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

YKS'ye başvuru sayısı yarım milyon düştü! Eğitim uzmanı değerlendirdi

HK TÜRKİYE

8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak üniversite sınavına başvuranların sayısı, geçen yıla göre yarım milyon azaldı. Özellikle üniversite öğrencisi, üniversite mezunu gibi bazı mezun kategorilerinde başvurular yarı yarıya düştü. Sınava giren 12. sınıf öğrenci sayısında ise 224 binlik bir artış var. Peki bu durum, sınavı nasıl etkileyecek? Eğitim Uzmanı Salim Ünsal değerlendirdi.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.