Times: Erdoğan sınırsız güç için komplo kuruyor

ads ads ads ads
05/05/2016

ads
Times: Erdoğan sınırsız güç için komplo kuruyor

İngiliz Times gazetesi, TÜRKİYE Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sınırsız güç sahibi olmak için komplo kurduğunu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu görevden almak istemesinin nedeninin de bu olduğunu yazdı.

Times’ın dünya haberleri sayfasındaki haberin başlığı, “Erdoğan sınırsız güç sahibi olma amacıyla başbakanını görevden almak için komplo kuruyor” oldu. Haber, gazetenin Türkiye’deki muhabiri Hannah Lucinda Smith’in imzasını taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında dün yapılan görüşme sonrası, iktidar partisi AKP’nin olağanüstü kongreye gitmesi kararı alındığı bildirilmişti.

Başbakan Davutoğlu’nun bu kongrede aday olması beklenmiyor.

BBC Türkçe’nin aktardığı Times’ın haberine göre ise Türkiye’de son dönemde yaşananların dramatik olayların, Türkiye siyasetinin geleceği için verilen mücadeleden ve birbirinin tam zıddı iki kişilikten kaynaklandığı görüşünde.

Gazeteye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan işçi sınıfından ve sokaktan gelme, doğuştan siyasetçi bir isim. Türkiye’nin anayasasını değiştirmek, ülkenin parlamenter demokrasi yerine başkanlık sistemi ile yönetilmesini istiyor.

Yine Times’a göre Başbakan Davutoğlu ise tam tersine Erdoğan tarafından bu göreve getirilmiş bilgiç bir akademisyen. Gazetecilerin tutuklu yargılanmasına karşı olduğu biliniyor. En önemlisi de Erdoğan’ın ‘kırmızı çizgi’ olarak gördüğü ‘önerilen’ anayasa değişikliğine karşı.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE 

05/05/2016 13:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: türkiye, erdoğan, times, davutoğlu, haber
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.