Tolkien’den yeni bir masal

ads ads ads ads
14/08/2015

ads
Tolkien’den yeni bir masal

‘YÜZÜKLERİN Efendisi’ üçlemesi ve ‘Hobbit’in dünyaca ünlü İngiliz yazarı J.R.R. Tolkien’in daha önce hiç yayınlanmamış bir kitabının bu ay okuyucu ile buluşacağı açıklandı.

Yazarın ‘Kullervo’nun Hikayesi’ (Story of Kullervo) isimli kitabı, 1915 yılında henüz 23 yaşında Oxford’da öğrenciyken kaleme aldığı belirtildi.

Tolkien’in ‘Kalevala’ isimli Finlandiya destanından esinlenerek yarattığı ve “Kendi efsanelerimi yazma denemelerimin ürünü” diyerek tanımladığı tamamlanmamış kitabın yıllardır Oxford’daki Bodleian Kütüphanesi’nde saklandığı açıklandı.

Uzmanlar, ‘Kullervo’nun Hikayesi’nin geçmişte Tolkien uzmanı akademisyen Verlyn Flieger’ın yayınladığı akademik bir makalede yer aldığını, ancak daha önce hiç edebiyat meraklılarının beğenisine sunulmadığını söyledi.

Kitabı 27 Ağustos’ta piyasaya sürmeye hazırlanan HarperCollins basım evi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, edebiyat dünyasında büyük ses getirmesi beklenen kitabın doğaüstü güçleri olan bir yetimin hikayesini anlattığını ve “Tolkien’in en karanlık çalışmalarından biri olduğunu” söyledi.

SILMARILLION’UN ESİN KAYNAĞI

Kitap, babasını öldüren, annesini kaçıran ve onu da üç kez öldürmeye çalışan Untamo isimli kara büyücünün evinde büyüyen Kullervo isimli yetimin hikayesini anlatıyor.

Kullervo büyüyüp köle olarak satılınca intikam yemini ediyor ancak bu sırada farkında olmadan ikiz kız kardeşi ile ensest ilişki yaşıyor.

Genç kız ikiziyle birlikte olduğunu öğrenince de intihar ediyor.

Uzmanlar Kullervo’nun Tolkien’in ünlü kitabı ‘Silmarillion’un ensest ilişki yaşayan trajik kahramanı Túrin Turambar’ın ardındaki esin kaynağı olduğunu düşünüyor.

 

14/08/2015 09:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tolkien, yüzüklerin efendisi
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.