Top atışı başladı! Sevkiyat devam ediyor

Türkiye'nin de dahil olduğu İdlib'te ateşkesi koruma operasyonunun 2'nci gününde, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Oğulpınar Karakolu'ndan, İdlip kentine doğru Fırtına obüsleriyle 7 kez atış yapıldı.

ads ads ads ads
08/10/2017

ads
Top atışı başladı! Sevkiyat devam ediyor

Bugün saat 09.45 sıralarında Suriye sınırındaki karakoldan, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının ilerlediği İdlib’e doğru aralıklı olarak yapılan top atışları ile ÖSO’nun ilerleyişini kolaylaştırıldığı belirtildi. Reyhanlı’ya gelip, dün akşam Oğulpınar Karakolu’na geçen Türk askeri birlikleri ilçe merkezinde, ‘En büyük asker bizim asker’ sloganı ile karşılandı. Suriye sınırında Türk askerinin aldığı geniş güvenlik önlemi devam ediyor. Sınırda hazır birlikler ve Leopar tanklarının da yer aldığı askeri araçlar da bulunuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)üst düzey yöneticileri de sınır bölgesinde bulunuyor. İdlib’in, Reyhanlı’ya karayolu ile 45, kuş uçuşu 38 kilometre uzaklıkta bulunduğu ifade edildi. (DHA)

duman-1

Türkiye, Irak ve Rusya'nın çatışmasızlık konusunda uzlaştığı Suriye'nin İdlib kentinde bir yandan Türkiye kentin güvenliği için operasyon hazırlığına girişmişken, diğer yandan Özgür Suriye Ordusu'nun terör örgütü Heyet'ül Tahrir-i Şam ile mücadelesi sürüyor. Top atışı yapıldığı düşünülen karakolun yakınındaki sınırın sıfır noktasından yükselen siyah dumanlar, Türkiye tarafındaki Oğulpınar Mahallesi'nden görüldü.

idlib-2

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İdlib’te ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. İdlib operasyonunun ardından yeni inisiyatifler almaya devam edeceğiz” sözlerinin ardından, sınır ötesi operasyon hazırlığı kapsamında Reyhanlı ilçesine sıfır noktadaki Suriye sınırına askeri araç sevkiyatına gece saatlerinde de devam edilmişti.

08/10/2017 12:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Özgür Suriye Ordusu, sur, ye, türkiye, hatay, idlip
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.