Töre'den Avrupa Birliği Destek Birimi'ne eleştiri

ads ads ads ads
30/10/2014

ads
Töre'den Avrupa Birliği Destek Birimi'ne eleştiri

UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, “hak, hukuk, adalet ve Avrupa Birliği Destek Biriminin Kuzey’deki İşleri ile ilgili” yaptığı güncel konuşmada, Avrupa Birliği’nin KKTC’de yaptığı çalışmalarda takındığı tutumu eleştirerek, Kuzey Kıbrıs’ı tanımadığını, açtığı ihalelerde teklifleri Güney’de aldığını, oraya başvuru yapılmasını istediğini kaydetti.

Töre, bu konuda Tosunoğlu ve Emek İnşaat şirketlerinin ihaleler sonrasında çektiği sıkıntıları ve verdikleri mücadeleleri anlatarak, Avrupa Birliği Destek Birimini eleştirdi.

Bu konuda gerekli adımların atılması gerektiğini, hükümetin AB ihaleleriyle ilgili adım atması, AB’nin de Kuzeyde ihale açarken daha adil olması gerektiğini ifade eden Töre, bu konuda milletvekillerine de büyük görev düştüğünü, AB ihalelerinde hak, hukuk adalet olmadığını savundu.

AB ve AB Destek Birimine ihaleler konusunda müteahhitler içerisinde ciddi endişeler bulunduğunu ifade eden Töre, “AB’nin KKTC’nin en önemli kuruluşlarını batırma ve itibarsızlaştırma gayesi içerisinde olduklarını” bu konuda Dışişleri ve Ekonomi Bakanlıklarının adım atması gerektiğini vurguladı.

30/10/2014 16:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: zorlu töre
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.