Töre'den Hükümete Eleştiri!

ads ads ads ads
29/08/2014

ads
Töre'den Hükümete Eleştiri!

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre, Gözde Bekir’in sunduğu Günaydın Ada programında gündemi değerlendirdi.

Hükümetin miadını doldurduğunu belirten Töre, sonbahara kalmadan hükümetin bozulabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve müzakere süreciyle ilgili değerlendirmede yapan Töre, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na açık destek belirtti.

‘BU HÜKÜMETTİN BAHARI ÇIKARMAMASI LAZIM’

Hükümetin bitkisel hayatta olduğunu savunan Zorlu Töre, bunun devam ettirilmesi yönündeki talebe bir anlam veremediğini de vurguladı. Töre, hükümetin sonbahara kalmayacağını da öne sürdü: UBP Milletvekili Zorlu Töre, “Artık gelin CTP’nin kuyruğundan vazgeçin. CTP ile ülke yönetilemez, devlet yönetilemez. Çünkü ulusal çizgiye inanan iki partinin bir araya gelme zarureti vardır. Bu zaruret yerel seçimlerde de vardı. Ama olmadı. En azından şu noktadan sonra bunu değerlendirmek gerekir. Bu sonbaharın hükümetin sonu olması gerekir, bu hükümetin baharı çıkarmaması lazım” dedi.

“UBP ULUSAL DAVADA EN İNANÇLI PARTİ”

UBP’demutlu olup olmadığına yönelik bir soruyu da cevaplayan Töre, mutlu olduğunu belirterek, “Ben UBP’nin tabanı ve genel temel felsefesi ulusal çizgide olduğu için UBP’ye geri döndüm. UBP’den de memnunum. Ulusal davada en güvenilir, en kararlı, en inançlı partidir” şeklinde konuştu.

“GEÇERLİ BİR SENET DEĞİLDİR”

Zorlu Töre ayrıldığı parti DP-UG’den kendisine 500 bin TL’lik dava açıldığı yönündeki haberleri değerlendirdi. Kendisine henüz bir tebligat gelmediğini belirten Töre, senetlerin geçersiz olduğunu da iddia etti: Zorlu Tör bu konuda şunları söyledi: “Bana bir tebligat yapılmadı. Ama Sayın Serdar Denktaş’ın ‘Zorlu Töre’ye dava açtık’ ifadesi karşısında basında da bunlar yer aldı. Tebligat yapılmasını bekliyorum. Kendi avukatımla da konuştum, ‘bu dava açılamaz, bu senet geçerli bir senet değildir bir alacak verecek senedi değil, bir alışverişten kaynaklanan bir senet değildir. Bu senedin içeriğinde yer alan hususlar demokrasiye ve hür iradeye aykırıdır. Bir milletvekilliğini tamamen ipotek altına alma düşüncesi taşıyor, istersen biz karşı tazminat davası açalım’ dedi. Aynı zamanda avukatım ‘ göreceksiniz ki hem tazminat davasını kazanırız, hem de bu senet yok sayılır çünkü bu senedi bu şekilde imzalatmak bile suç’ dedi. istifa edersen birinci yıl 500 bin, ikinci yıl 400 bin üçüncü yıl 100 bin… Böyle senedi kim hazırlayabilir herhalde bir hukukçudan görüş alınmadan bu senet hazırlandı.”

“SEÇİM HAVASINA ERKEN GİRİLDİ”

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde partilerdeki aday belirleme yarışını da değerlendiren Töre, seçim havasına çok erken girildiğini söyledi:“Aday belirleme çalışmalarının hızlanması gerekir ama bazı siyasi partiler adaylarını daha erken belirleme çabası içine girdiler. Aslında kendi partileri içerisinde yaşadıkları sıkıntıları atlatmak maksadıyla böyle bir çalışma içerisinde bulunuyorlar. CTP şuan da 5- 6 parça görünümlü bir parti durumuna geldi. Her taraftan farklı sesler, farklı açıklamalar geliyor. CTP’nin sadece Genel Sekreteri’nin açıklamalarını takip edersek Sayın Mehmet Ali Talat için farklı bir açıklama, ertesi gün bir başka açıklama, ondan sonraki gün daha başka bir açıklama… Kıbrıs konusuyla ilgilide farklı farklı açıklamalar geliyor.”

“UBP’NİN DESTEĞİ EROĞLU’NDAN YANA OLACAKTIR”

Siyasi partilerin iç çekişmelerinden ötürü bu süreci öne alarak bir uzlaşı sağlamaya çalıştıklarını savunan Töre, UBP’nin desteğinin aday olması halinde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan yana olacağını şu şekilde ifade etti: “Halkın içerisinden çıkan birisi de olması lazımdır. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Derviş Eroğlu hem Kıbrıs meselesinde çok önemli rol oynuyor hem de halkın içerisinden olan bir liderdir. Yıllardır başarılı olmasının tekrar ve tekrar seçilmesinin yegane sebebi halkçı kişiliğinin çok ön planda olmasıdır.”

“EROĞLU TOPRAĞI VATAN BİLEN BİR KİŞİDİR”

Müzakere sürecinde Eylül ayında son bir oyun oynanacağını da belirten Töre, bu oyunda “bir çözüm olsun da nasıl olursa olsun” anlayışına yer olmadığını vurguladı ve sözlerini şöyle tamamladı: “Derviş Eroğlu Cumhuriyeti iyi temsil eden, KKTC’yi benimseyen yaşatılmasını isteyen devletten, egemenlikten taviz vermeyen, toprağı vatan bilen bir kişidir. Hiç şüphesiz partimiz o yönde karar alacaktır. Sayın Derviş Eroğlu’nun aday olması halinde. Sayın Genel Başkanı’nı açıklaması doğrultusunda UBP Sayın Derviş Eroğlu’na destek verecektir. DP-UG onlarda destek verecektir, onlarında açıklaması var. Hayırlısı olsun inşallah diyorum ama Kıbrıs meselesi hakikatten çok öncelikli bir konu. Cumhurbaşkanı olacak olan kişi sadece müzakereci olmakla yetinilen bir kişi olmaması gerekir.”  

Ceren Ercih-Star Kıbrıs

29/08/2014 11:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: zorlu töre, hükümet, eleştiri, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.