Töre'den İddialı Açıklamalar!

ads ads ads ads
02/07/2015

ads
Töre'den İddialı Açıklamalar!

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre, Erçin Şahmaran’ın sunduğu Gündeme Bakış programının konuğu oldu. Töre, geçtiğimiz gün Çiftçiler Birliği’nin düzenlemiş olduğu eylemi değerlendirdi. Hükümetin çiftçiyi, esnafı, sanayiciyi ve turizmciyi dinlemediğini savunan Töre, ‘ Sayın Başbakan mademki iyi bir miras bıraktı o zaman CTP, DP ile yola devam etsin’ dedi. UBP Kurultay’ında Genel Başkanlığa aday olup olmayacağı sorusuna ise Töre’nin cevabı ‘Şuan süreci izlemedeyim’ oldu.

“TARIM BAKANI EYLEME DÖKÜLECEĞİNİ DÜŞÜNMEDİ”

Tarım Bakanlığının, Çiftçiler Birliği’nin durumu eyleme götürmeyeceğini zannettiğini ancak karşılaştıkları tablonun çok farklı olduğunu ifade eden Töre, şunları aktardı; “Tarım Bakanı eyleme döküleceğini düşünmedi. Yeni hükümet geliyor, yeni hükümet belirlesin şeklinde ifadeleri vardı. Bu hükümetin bir, bir buçuk ay evvelden gitmesi lazımdı.

Çiftçi, hayvancı, narenciyeci bunu affetmez çünkü onlarında beklentisi vardı. Bir yıl içerisinde ürettikleri bir mal vardı. Ama hükümet bunu sürekli olarak erteledi. Çiftçiler de siz bizi tüccarın kucağına attınız diye yorumladı ve bugün büyük bir eylem ortaya koydular. Açıklanan fiyatları beğenmediklerini belirttiler. Bu fiyatlar Salı günü eylem yapıyoruz açıklamasından sonra Tarım Bakanlığı fiyat açıkladı. Bu geç kalınmış bir yaklaşımdı. Ondan dolayı Tarım Bakanlığı ve hükümet çiftçiyi bir nevi sokağa davet etti. Bu eylemlerin yapılmasının suçlusu doğrudan doğruya hükümettir. “

“YERLİ ÜRETİM TÜKETİN”

10 ay boyunca tarım Bakanlığı yaptığını hatırlatan Töre, halkı yerli üretimi tüketmeye de şu sözlerle davet etti; “10 ay Tarım Bakanlığı yaptım 10 ayda bir insan tarım politikalarını değiştirebilir mi? Ama o kadar çok hızlı işe başlamıştım ki gelir gelmez zerdaliyi, domatesi, zeytinyağını yasakladık. Zaten ülkemizde bunlar bol, neden dışarıdan gelsin? Yerli üretimde istihdam, sağlık, tazelik, hijyen vardır. Ben halkımıza yerli üretim tüketin diye çağrı yapıyorum.”

“UBP’NİN KAPISINI ÇALMASINLAR”

‘Çiftçiyi dinlemiyorlar, turizmciyi dinlemiyorlar, esnafı, sanayiciyi dinlemiyorlar. Demek ki görmüyorlar’ diyen Töre, CTP ile DP2nin yola bir arada devam etmesi gerektiğini söyledi. ‘UBP’nin kapısını çalmasınlar diyen Töre, şunları kaydetti; “ Mademki Sayın başbakan iyi bir miras devrediyor o zaman CTP ile DP devam etsin. Dolayısıyla yeni bir hükümet arayışına girmesinler UBP’nin kapısını çalmasınlar. Kendileri devam etsinler. Demokrasilerde görüşülebilir ama UBP’nin CTP ile hükümete girmesi doğru değildir.”

“CTP-BG VE DP NE GÜZEL BİR TABLO ÇİZİYOR”

‘CTP-BG ve DP ne güzel bir tablo çiziyor’ şeklinde ifadelerde de bulunan Töre, “Sayın Serdar Denktaş’a da sorsan çok şeyler yaptı. Sayın Serdar Denktaş istifa ettiği gün bu hükümette yer almaya gerek yok dedi ama herhalde o anı geçirdi şuanda kendisine sorsanız hükümette kalmak için çok şeyler başardık diye cevap verir” şeklinde açıklamada bulundu.

“SÜRECİ TAKİP EDİYORUM”

Son olarak UBP’de gerçekleşecek Genel Başkanlık seçimlerine aday olup olmayacağı sorulan Töre’nin cevabı ise şu oldu; “Ersin Tatar ben aday olmayı düşünüyorum şeklinde bir ifade etti. Aday olmayı düşünüyorum demek başkadır, aday olmak başka bir şeydir. Şu anda kimse ben adayım demedi. Sayın Hüseyin Özgürgün sadece adaylığını belirtti. Şartlar ne getirir bilinmiyor. Parti de seçime tek adayla da gidilebilir. Birden fazla aday çıkacaksa da kırıcı olmamak lazım... Ben bu soruya cevap vermeyeceğim. Ben arkadaşları izlemedeyim. Takip ediyorum. Önemli olan partimizin iktidara gelmesidir.”  Ceren ERCİH/StarKıbrıs

02/07/2015 12:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: zorlu töre, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.