Tosunoğlu: Kendi yolumuzu yürüyeceğiz

Küçük Kaymaklı’da iç karışıklığa ve siyaseti sporun önüne koymaya çalışanlar olduğunu belirten başkan Hasan Tosunoğlu, hedefledikleri şekilde sportif başarıya, tesisleşme ve kurumsallaşmaya devam edeceklerini söyledi

ads ads ads ads
14/10/2017

ads
Tosunoğlu: Kendi yolumuzu yürüyeceğiz

Hasan Tosunoğlu; “Benim de siyasi bir kimliğim var, ama asla buna Küçük Kaymaklı’yı alet etmedim. Başkasının da alet etmesine izin vermeyeceğim. Küçük Kaymaklı siyasi bir yapı değil, spor kulübüdür. Bu görüşün dışında olanların, kulüp bünyesinde barınamaz” dedi

Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü, bir süredir yönetici istifaları ile gündeme gelirken, başkan Hasan Tosunoğlu, Havadis’e yaptığı açıklamada, “Benim de siyasi bir kimliğim var, ama asla buna Küçük Kaymaklı’yı alet etmedim. Başkasının da alet etmesine izin vermeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Siyasi güdülerle, bazı yöneticilerin kendisine karşı kışkırtıldığını savunan Tosunoğlu, şu ana dek eline ulaşan tek istifanın Salahi Mısırlıoğlu’na ait olduğunu söyledi. Tosunoğlu, “Yönetimde de ya da değil, Salahi kardeşimiz iyi bir Kaymaklı taraftarıdır. Her şartta da kulübüömüzün yanında olacağını biliyorum” dedi.

“İzin vermem”

Tosunoğlu, Küçük Kaymaklı’nın bir “ruhu” olduğunu ve kendisinin de hep buna uygun davrandığını belirtti. Bunun dışında hesabı olanlara, “Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü çatısı dışında hesaplaşın” çağrısı yapan Tosunoğlu, asla siyasete izin vermeyeceğini vurguladı.

“Küçük Kaymaklı siyasi bir yapı değil, spor kulübüdür” ifadesini kullanan Tosunoğlu, bu görüşün dışında olanların, kulüp bünyesinde barınamadığını söyledi.

“Gece gündüz çalışıyoruz”

Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü’ne, “miras” olarak değil, “emanet” olarak baktığını söyleyen Tosunoğlu, “Bu kutsal emanete, armasına, rengine zarar verecek hiçbir faaliyetimiz olmadı, olmayacaktır” dedi.

Tosunoğlu, kurumsallaşma yanında, sportif başarıyı da hedeflediklerini anımsatarak şöyle devam etti:

“Sentetik antrenman sahamızı tamamladık. Halı sahamızı bakıma aldık. Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nın zeminini 20 yıl aradan sonra, yeniden yeşillendirdik.

Yönetim olarak, futbol takımımıza gerekli yatırımı yapıyoruz. Hem sorunsuz bir çalışma ortamı hazırlıyoruz. Hem de kafalarının rahat olmasını, sadece futbolu düşünmelerini sağlıyoruz.

Bunun için de gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

“Gelir gider dengesini sağlayacağız…”

Küçük Kaymaklı’nın hiçbir zaman yönetim problemi çekmediğini söyleyen Tosunoğlu, hedeflerinin “başkan ve yönetim gücüne bağlı olmayan mali bağımız bir yapıyı kurmak” olduğunu söyledi.

Küçük Kaymaklı’nın her dönemde güçlü başkanlar bulduğunu söyleyen Tosunoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Gelen her başkan, kendi cebinden de bütçeye ciddi katkılar yaptı. Bu, gelen yönetimlerin, organizasyon anlamında ciddi bir şekilde efor kaybetmesine neden oluyor.

Küçük Kaymaklı, her anlamda güçlü bir alt yapıya sahiptir.

Şu anda, 2o bin TL aylık geliri olan kulübümüzün, ortalama aylık gideri ise 100 bin TL civarındadır. Bütçe denkliği Küçük Kaymaklı için hayal değildir.

Gelen başkanların, yönetimlerin, para peşinde koşmayacağı, var olan güçlü mali yapıyı yöneterek, buna sportif başarıları ekleyeceği bir yapı hedefim var.

Dediğim gibi, her zaman güçlü, cebindeki parayı Küçük Kaymaklı ile paylaşmaktan çekinmeyen başkan bulabiliriz. Ama doğru model bu değildir.”

“Planlamamızı yaptık”

Küçük Kaymaklı’nın gelirlerini artırmasının tek yolunun, var olan arazilerini doğru ve verimli kullanmaktan geçtiğini söyleyen Tosunoğlu, kısa vadeli projelerini de açıkladı.

Tosunoğlu şunları söyledi:

“Sentetik saha artık antremanlar için hazır. Halı sahamızın eksiklikleri de tamamlanma aşamasında. Her iki sahamızı da takımımız ve alt yapımız dışında, vatandaşlara da açacağız. İsteyenler, 11’e 11, gelip sentetik sahamızdan da faydalanacak. Bu elbette bir gelir artışı sağlayacaktır.

Devmında, dükkanlarımızın olduğu alanda, metrekareyi artıracak çalışmalar yapmamız gerekiyor.

Yeni ofis ve dükkanların hızla tamamlanması için en doğru model, yine üyelerimizle bir araya gelerek belirleyeceğiz. Ama hızlı davranacağız.

Eğitim sektöründe, “Küçük Kaymaklı Koleji” ismini bir marka yapma iddiamız var. Bu uzun süren bir model olabilir, ancak bunu da enine boyuna tartışıyoruz.

Var olan spor tesislerimiz içerisinde yer alan araziye, Lefkoşa’nın ihtiyacı olan büyük bir spor salonu yapma yönünde fikirler ortaya atıldı. Yatırımcı bir ortak ile bu da düzenli gelir getiren bir proje olarak önümüzde. Kısa vadede, spor tesislerimizle arazimiz içerisinde yer alan ofis ve dükkan sayısını artırmak hedefimiz.

Amacımız, zengin başkanlara ihtiyaç duyan bir Küçük Kaymaklı camiasından öte, kendi işinde başarılı vizyoner başkanların, gelecekte kulübü daha ileri noktaya taşıyacağı ortamı yaratmak.

Bu nedenle tekrar ediyorum. Siyaset, mevki- makam, unvan peşinde olanlar, bizden uzak dursunlar. Küçük Kaymaklı’nın geleceğini düşünen herkesle, yolumuzu yürümeye devam edeceğiz. Yolumuz Küçük Kaymaklı yoludur ve bu yolu yürümeye devam edeceğiz.”

14/10/2017 11:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü, hasan tosunoğlu
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.