Tözün Tunalı'dan Hükümete Sert Eleştiri

ads ads ads ads
09/10/2015

ads
Tözün Tunalı'dan Hükümete Sert Eleştiri

Sosyal Demokrat Parti (SODEP) Başkanı Tözün Tunalı, UBP, DP-UG ve CTP-BG’nin hükümette olduğu dönemlerde imzalanan protokoller sonrasında ülkede kaos yaşandığını iddia etti.

Yazılı bir açıklama yapan Tunalı, “Tamamen teslimiyetçi ve iş bilmez bir pozisyona sokulan KKTC insanının itibarının da ayaklar altına alınması sonrasında tepkiler çirkin boyutlara kadar getiriliyor. Bugüne kadar Türkiye kaynaklı tüm yatırımlarda politikacıların yanlış icraatlarından dolayı şaibe taşıması KKTC insanının iş beceremediği noktasına getirdi. Bu ülkeyi batıran siyasilerin kendilerine ve çevrelerine dağıttıkları usulsüz işlerin faturasını masum ve temiz insanlar ödemek zorunda bırakılıyor” iddiasında bulundu.

Bugüne kadar ülke yönetenlerin KKTC halkını “aç gözlü iş bilmez duruma düşürdüğünü” savunan Tunalı, düzenin sürdürülebilir olmadığını, değişmesi gerektiğini ileri sürdü.

Tunalı, “Suç işleyen her kim olursa olsun yargılanmalıdır. Ülkemiz insanının tahammülü kalmamıştır” ifadesini kullandı.

Tüm halka menfaate dayalı işlerden uzak durması çağrısı yapan Tunalı açıklamasında, “Çünkü kendi çocuklarının ve torunlarının geleceğini çaldıklarının farkına varmalarını istiyoruz.Temiz toplum temiz siyaset ve temiz siyasetçi ile ülkemizi geleceğe hazırlamak boynumuzun borcudur” ifadelerine yer verdi. 

09/10/2015 13:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Tözün Tunalı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.