Trafikte Akıllanmıyoruz!

ads ads ads ads
28/08/2016

ads
Trafikte Akıllanmıyoruz!

8 ayda meydana gelen 2 bine yakın trafik kazasında 18 kişi öldü, 397 kişi yaralandı, 9 milyon liraya yakın hasar meydana geldi

Kuzey Kıbrıs’ın önde gelen sorunlarından biri olan trafik kazalarıyla ilgili istatistikler herkesi ürkütüyor. Bu yılın ilk 8 ayında ‘polis kayıtlarına giren’ toplam bin 961 trafik kazası meydana geldi. Kayıt tutulmayan ufak çaplı kazaların bu rakamın çok üzerinde olduğu belirtiliyor.

Daha çok aşırı sürat ve dikkatsizlikten kaynaklanan trafik kazaları sonucunda 8 ayın bilançosu ise; 18 ölü, 397 de yaralı. Toplam hasarın 8 milyon 991 bin litra olduğu tespit edilirken, en fazla kazanın başkent Lefkoşa’da meydana geldiği kaydedildi.

Gerekli önlemlerin alınmadığı, yapılan uyarıların da işe yaramadığı ülkemizde, her gün en az 8 trafik kazası meydana geliyor...

Diyalog muhabiri, Polis Basın Bültenlerine göre, 1 Ocak-26 Ağustos tarihleri arasında meydana gelen trafik kazalarını araştırdı.

Bu süreçte en fazla trafik kazası Lefkoşa’da meydana geldi. Toplam 742 kazayla Lefkoşa ilk sıraya yerleşirken, Lefkoşa’yı Girne, Mağusa, Güzelyurt ve İskele takip etti.

Trafik kazalarının birincil sebebi ise sürat olarak belirlendi. Sürati, kavşakta durmamak, dikkatsiz sürüş yapmak, yakın takip ve diğer etkenler izledi.

24 bin 791 sürücü ceza yedi!

Bu süreçte Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Trafik ekipleri gerek rutin kontroller kapsamında, gerekse huzur operasyonları kapsamında binlerce kişiyi kontrol etti ve yine suç işleyen binlerce kişiyi de rapor etti.

Trafik ekipleri bu süreçte yaklaşık 90 bin aracı durdurarak kontrol etti. Yapılan kontrollerde 24 Bin 791 sürücü hakkında işleme gidildi.

Sürat ve telefonda konuşmak vazgeçilmezimiz...

Rapor edilen sürücülerin ihlal ettikleri kuralları incelediğimizde ilk sırada ne yazık ki aşırı sürat geliyor. Aşırı sürati ise seyir halindeyken cep telefonuyla konuşmak takip ediyor. 24 Bin 791 sürücüden 4 bin 612’si süratli araç kullanmaktan dolayı rapor edilirlerken, 2 bin 417’si ise seyir halindeyken cep telefonuyla konuşmaktan rapor edildi.

Geriye kalan 17 bin 762 sürücü ise, tehlikeli sürüş yapmak, dikkatsiz sürüş yapmak, seyrüsefer ruhsatsız araç kullanmak, sürüş ehliyetsiz araç kullanmak, alkollü araç kullanmak, trafik levha ve işaretlerine uymamak, trafik ışıklarına uymamak, muayenesiz araç kullanmak, sigortasız veya kapsamı dışında araç kullanmak, “A” yol kullanma izinsiz araç kullanmak, “B” özel işletme izinsiz araç kullanmak, tonajından fazla veya tehlikeli yük taşımak, koruyucu miğfer başlıksız motosiklet kullanmak ve diğer trafik suçlarından rapor edildi.



KAYNAK: DİYALOG -PELİN YÜKSELAY 

28/08/2016 15:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: trafik kazası, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.