Trump'ın kabinesinde kim neyi temsil ediyor?

ads ads ads ads
20/01/2017

ads
Trump'ın kabinesinde kim neyi temsil ediyor?

ABD'nin 45'inci başkanı seçilen Donald Trump bugün yapılacak devir teslim töreniyle başkanlık koltuğunu Barack Obama'dan devralıyor. ABD'de 8 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerini kazanan Trump üç aylık dönem içerisinde kabinesini oluşturdu. Trump'ın kabinesinin önemli bir kısmını milyarder ve emekli generaller oluşturuyor

ABD BAŞKAN YARDIMCISI MIKE PENCE

ABD'de başkanlık koltuğuna oturan Donald Trump'ın sağ kolu Michael Richard "Mike" Pence oldu. Mike Pence, Trump tarafından başkan yardımcısı aday adayı seçilmeden önce Indiana valisi olarak görev yapıyordu. Pence valilik görevinden önce ABD Temsilciler Meclisi'nde Indiana eyaletini temsil etmişti. Seçim kampanyası boyunca çok fazla ön plana çıkmayan Mike Pence'e "ikinci sınıf ünlü" yakıştırması yapıldı.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI REX TILLERSON

Donald Trump, Dışişleri Bakanlığı koltuğuna ABD enerji devi Exxon Mobil CEO'su Rex Tillerson'ı oturttu. ABD'nin yeni dışişleri bakanı Rex Tillerson 40 yıldır enerji sektöründe çalışıyor. 2004 yılından bu yana ABD'nin en büyük enerji şirketi ExxonMobil CEO'su olan Rex Tillerson'in siyasi bir kariyeri bulunmuyor.

SAVUNMA BAKANI JAMES MATTIS

Trump, Savunma Bakanlığı için "Kuduz köpek" lakaplı emekli General James Mattis'i seçti. 66 yaşındaki Mattis, ABD Başkanı Barack Obama'yla İran konusunda fikir ayrılığı yaşadığı için emekliye ayrılmıştı. James Mattis, 44 yıllık görev süresi sırasında ABD'nin Afganistan ve Irak işgallerinde önemli roller üstlendi. Felluce'de 2004'teki kanlı çatışmaları yöneten Mattis, 2005 yılında San Diego'da askerlere yaptığı konuşmada "Bazı insanlara ateş etmek eğlenceli" demişti.



İÇİŞLERİ BAKANI RYAN ZINKE

ABD BaşkanI Donald Trump, İçişleri Bakanlığı için Temsilciler Meclisi'nin Montanalı üyesi Ryan Zinke'i seçti. Temsilciler Meclisi üyesi Zinke ormanların yönetimi, kalkınma, enerji ve kamu arazileri konularında önemli çalışmalar yaptı.

HAZİNE BAKANI STEVE MNUCHIN

Donald Trump, ABD Hazine Bakanlığı için eski Goldman Sachs ortağı Steve Mnuchin'i seçti. Trump, Mnuchin'i Hazine Bakanı yapmasının nedenini şöyle açıkladı: "Uzmanlığı ve büyüme yanlısı fikirleri kendisini hazine bakanı görevi için ideal bir aday yapıyor."

EĞİTİM BAKANI BETSY DEVOS

ABD Başkanı Donald Trump’ın Eğitim Bakanı koltuğu için seçtiği 58 yaşındaki Betsy DeVos Hollanda kökenli bir siyasetçi. Irak savaşında aktif rol alan özel güvenlik şirketi "Blackwater"ın kurucusu Erik Prince'ın kardeşi olan Betsy DeVos Cumhuriyetçi Parti üyesi ve reformist Hristiyan kimliğiyle tanınıyor. 1982'de Cumhuriyetçi Parti'de aktif siyasete başlayan DeVos, 1996'dan 2000'e kadar Cumhuriyetçi Parti'nin Michigan'daki başkanlığını üstlendi. Eğitim Bakanı Betsy DeVos'un 5.1 milyar dolarlık bir servetin sahibi olduğu belirtiliyor.

20/01/2017 17:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: trump, kabine, kadro, abd
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.