Tsipras borcunu ödemeyen işadamını tutuklattı

ads ads ads ads
23/04/2015

ads
Tsipras borcunu ödemeyen işadamını tutuklattı

Ekonomik krizdeki Yunanistan'da Tsipras hükümeti kaynak bulmak için yoğun çaba harcıyor. Alexis Tsipras, 2 milyon euro vergi borcunu ödemeyen ünlü işadamı hakkında tutuklama kararı çıkardı. Tutuklama kararı bulunan işadamının vergi borcunu hemen ödediği iddia edildi.

Ekonomik krizden çıkmak için AB ile kredi pazarlığı yapan Tsipras hükümeti, içerde kaynak bulmak için de yoğun çaba harcıyor. Tsipras hükümetinin hedef aldığı ilk kesim ise vergi kaçıran zenginler oldu.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras'ın vergi borcunu ödemediği için hakkında tutuklama kararı çıkarttığı ilk isim ise, ünlü işadamı Leonidas Bobolas oldu.

Yıllık 1.2 milyar euro cirosu bulunan inşaat şirketi Ellaktor'un sahibi 53 yaşındaki Bobolas 2 milyon euro vergi borcunu ödemediği için dün akşam hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Yunanistan ve diğer ülkelerde inşaat ve enerji sektöründe faaliyet gösteren Ellaktor'un sahibi Bobolas bugün karakola giderek ifade verdi.

Yunan televizyonu "Skai" vergi kaçıran Yunan oligarklardan biri olan Leonidas Bobolas'ın hapis cezasından kurtulmak için 2 milyon vergi borcunu derhal ödediğini iddia etti.

Ellaktor'un sahibi Leonidas Bobolas'ın ismi vergi kaçıran zengin Yunanlılar listesinde yer alıyordu. Söz konusu liste İsviçre'de faaliyet gösteren HSBC'nin gizli banka hesaplarının çalınmasıyla ortaya çıktı.

LAGARDE LİSTEYİ YUNAN HÜKÜMETİNE İLETTİ

IMF Başkanı Christine Lagarde, 2010 yılında Fransa maliye bakanı görevini yürütürken bu liste eline geçti. Dönemin Fransa Maliye Bakanı Lagarde, bu listeyi Yunan hükümetine iletti.

Vergi kaçıran zengin Yunanlıların isminin bulunduğu liste dönemin Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakonstantinu tarafından gizlendi.

Çünkü listede Papankonstantinu'nun iki kuzeni de bulunuyordu. Papakonstantinu'nun iki kuzeninin İsviçre'deki gizli hesaplarında 1.2 milyon euro olduğu tahmin ediliyordu.

ESKİ BAKANIN DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMIŞTI

Yunanistan parlamentosu 2009 ile 2011 arasında maliye bakanlığı görevinde bulunan Yorgo Papakonstantinu’nun dokunulmazlığını kaldırmıştı.

Politikacı hakkında 2012’nin kasımında savcılık soruşturma başlatılmasını istemişti. Dokunulmazlık hakkının kaldırılmasında eski bakanın vergi kaçıran Yunan zenginlerinin adının yer aldığı listeyi sakladığı şüphesi önemli rol oynamıştı. (ntv.com.tr) 

23/04/2015 10:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Alexis Tsipras, yunanistan, haber, kıbrıs, kıbrıs sorunu
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.