TSK, Cerablus’un güneyinde YPG’yi vurdu

ads ads ads ads
26/08/2016

ads
TSK, Cerablus’un güneyinde YPG’yi vurdu

 Türk Silahlı Kuvvetleri, Cerablus’un güneyinde YPG’li bir grubu top ateşiyle vurdu.

PYD’ye bağlı unsurlar, Cerablus çevresinden uyarılara rağmen Fırat’ın doğusuna çekilmemesi üzerine topçu atışlarıyla vuruldu.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Fırat Kalkanı Harekatı sonrası Cerablus’un ÖSO güçlerinde kontrol altına alınmasının ardından, PYD unsurları IŞİD’in boşalttığı bölgelere yerleşmeye devam etti. PYD’ye bağlı militanların uyarılara rağmen Cerablus yönüne hareketlerine devam etmesi ve 7 köyü ele geçirmesi üzerine, sınırda bulunan topçu birlikleri tarafından Fırtına obüsleriyle vurulduğu öğrenildi.

Bölgedeki güvenlik kaynakları, PYD unsurlarının Fırat’ın doğusuna çekilmediği takdirde atışların devam edeceği kaydetti.

İçindeki bir grup cuntacı askerin gerçekleştirdiği darbe girişiminden 40 gün sonra Türk Silahlı Kuvvetleri, PYD’in ele geçirdiği Menbiç’in kuzeyinde yer alan IŞİD’in kontrolündeki Cerablus’a ‘Fırat Kalkanı’ harekâtı düzenlemişti. Harekâta içinde ABD’nin de yer aldığı koalisyon güçleri havadan destek verirken Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yaklaşık bin 500 kişilik askerle operasyona katıldı. ÖSO kent merkezini tamamen ele geçirmişti. Türkiye Hükümeti, Menbiç ve Cerablus’un batısında yer aldığı Fırat Nehri’ni Suriye’deki ‘kırmızı çizgisi’ olarak belirlemişti.

Öte yandan ABD, Menbiç operasyonunda da PYD’yi desteklemişti.

BAŞBAKANLIK: “SİVİLLERİN HEDEF ALINDIĞI” YÖNÜNDEKİ İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Ayrıca TSK'nın, “Fırat Kalkanı” operasyonunda tespit edilen terörist hedeflerin en yüksek hassasiyetle vurularak bertaraf edildiği, ‘sivillerin hedef alındığı” yönündeki iddiaların ise kesinlikle gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından yapılan açıklamada, TSK tarafından icra edilmekte olan “Fırat Kalkanı” operasyonu kapsamında tespit edilen terörist hedeflerin en yüksek hassasiyetle vurularak bertaraf edildiği belirtildi. Açıklamada, bazı çevrelerin bir kısım medyada yer alan, ‘sivillerin hedef alındığı yönündeki propaganda maksatlı iddiaları’nın kesinlikle gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

26/08/2016 09:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Türk Silahlı Kuvvetleri, Cerablus, YPG
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.