TSK: Suriye'de 47 DEAŞ'lı öldürüldü

ads ads ads ads
03/02/2017

ads
TSK: Suriye'de 47 DEAŞ'lı öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'de sürüdürülen Fırat Kalkanı Harekâtı'nda 47 Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü militanının öldürüldüğünü açıkladı.

TSK'nın bu sabah yaptığı açıklamada, muhalif unsurlardan oluşan Özel Kuvvet Grupları'nın ilerleyişinin sürdüğü, IŞİD'e ait 135 hedefin karadan, 68 hedefin de havadan vurulduğu ifade edildi.

Açıklamada, hava saldırılarının hem Türk uçakları hem de koalisyon uçakları tarafından gerçekleştirildiği bilgisi yer aldı.

El Bab ve Bzagah bölgelerinde devam eden operasyonlarda imha edilen hedefler arasında 45 bina, 5 karargah, 2 komuta kontrol merkezi ve 1 insansız hava aracı olduğu açıklandı.

İmha edilen el yapımı patlayıcılara (EYP) da değinilen Açıklamada ayrıca şu satırlar da yer aldı:

"DEAŞ TÖ'nden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan, patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 41 EYP imha edilmiş, harekâtın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 3.632 EYP ve 55 mayın kontrollü olarak etkisiz hâle getirilmiştir.

"Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir." 

03/02/2017 12:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: TSK, Suriye, DEAŞ
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.