Tüp Bebek Tedavisinde Mikro Çip Yöntemi

ads ads ads ads
27/11/2015

ads
Tüp Bebek Tedavisinde Mikro Çip Yöntemi

Mikro çipli tüp bebek tedavisi, kısırlık sorununun erkekten kaynaklanmasına büyük ölçüde son veren bir yardımcıüreme yöntemidir. Mikro çipli yöntem, sperm azlığıçeken veya spermlerinde kalitesizlik olan erkekler için geliştirilmişbir tedavidir.  Amerika'da geliştirilen bu yöntem ülkemizde de uygulanmaktadır.  Mikro çipli yöntem sayesinde erkek kısırlık sorununda kaynaklanan kısırlık sorunlarınında önüne geçerek istenilen gebeliğin oluşturulmasısağlanmıştır.

 

Centrum Ankara Tüp Bebek Merkezi direktörütüp bebek tedavisinde mikroçip yöntemi hakkında şöyle devam etti:

 
Mikro çipli yöntem nasıl uygulanmaktadır?
 

Tüp bebek tedavisindeki başarıoranınıetkileyen unsurlardan biriside yumurta hücrelerinin sağlıklıve kaliteli spermler ile döllendirilmesidir. Sağlıklıspermlerle döllenen yumurtalar ile elde edilen gebelik oranıda artmaktadır. Mikro çipli yöntem sayesinde spermlerin kaliteli seçilmesi imkanısağlanmaktadır. Erkek vücudundaki organizmalarıtaklit eden sperm çipleri, mikro kanalcıklar yardımıyla kaliteli spermleri seçerek bir kenara ayırır. Mikro kanalcıklar içindeki belirli bir alanda toplanan kaliteli spermler anne adayından alınana yumurtalar ile labaratuvar ortamında döllendirilirler. Böylelikle de döllenen yumurtalardan kaliteli embriyorlar meydana gelir.

 

Tüp bebek tedavisinde mikro çipli yöntem kimlere uygulanmaktadır?

 

Mikro çipli tüp bebek tedavisi erkek bireyin döllenme için sperm miktarının yetmediği veya sperminin kalitesiz olduğu durumlarda uygulanmaktadır. Mikro çipli yöntem sayesinde tüp bebek tedavilerinde erkeğe bağlıbaşarısızlık nedenleri yüksek oranda ortadan kalkmıştır. Ayrıca mikro çipli yöntemin tedavi için hiçbir şekilde yan etkisi bulunmamaktadır.

 
Mikro çipli yöntem tedavideki başarıoranınıarttırır mı?
 

Tüp bebek tedavisi zorlu ve birazcık da stresli bir süreçtir. Bu yüzden hem anne hem de baba adayıtedavide zorlanabilmektedirler. Özellikle çiftlerin yaşayacaklarıstres onlarıve tedavi sürecini de sıkıntıya sokabilmektedir. Öncelikle çiftlerin streslerini kontrol altında tutmalarıgerekmektedir. Ayrıca mikro çipli yöntem sayesinde kaliteli sperm ile döllendirilen yumurtalardan daha kaliteli embriyorlar elde edilmektedir. Bu durum da tüp bebek tedavisindeki başarıseviyesini arttırmaktadır.

 

Tüp bebek tedavisindeki mikro çipli yöntemin avantajlarınelerdir?

 

Mikro çipli tüp bebek tedavisinin en büyük avantajısağlıklıbir gebeliğin daha kolay gerçekleşmesini sağlamasıdır. Ayrıca mikro çipli yöntem sayesinde erkek sperminin miktarının az ya da verimsiz olmasının tüm olumsuz durumlarınıda ortadan kaldırmıştır. Eğer ki baba adayısperm üretmekte zorluk yaşıyorsa mikro çipli yöntem sayesinde sperm miktarına, kalitesizliğine veya azlığına karşın tüm sorunlar ortadan kaldırılıp tüp bebek tedavisi sonunda istenilen gebelik oranıda daha yüksek olacaktır. 

27/11/2015 12:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tüp bebek
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.